Нове

Українські знаменитості б’ють на сполох через загрозу вибуху Запорізької АЕС

Внаслідок обстрілів російськими окупантами Запорізької АЕС у місті Енергодар над світом нависла загроза викидів надзвичайно шкідливої атомної енергії. За аналізами експертів, вибух реакторів несе в шість разів більш руйнівну загрозу, ніж катастрофа на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Про “закриття неба над Україною” до “НАТО” невпинно звертаються мільйони українців. Відомі зірки української естради теж забили на сполох. Своїми відеозверненнями вони намагаються привернути увагу до цієї надзвичайно важливої проблеми, яка торкнеться не лише Українців.

До росіян звернулася українська співачка Руслана. Вона закликає творити 30-кілометрові безпечні зони навколо українських АЕС. Зірка наголошує, що Запорізька АЕС, яку захопили російські терористи, являється найбільшою атомною станцією в Європі.

“Росія несе війну та загрожує Європі техногенною катастрофою” – зазначає Руслана у своєму інстаграмі.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Про атомну загрозу заговорив і Монатік. Він закликає росіян нарешті задуматися, чому весь світ підтримує Україну, вводить санкції проти Росії, а самі жителі вперто не вірять, на в Україні триває справжня війна з вини їхнього керівництва.

“Чому світові компанії масово не хочуть співпрацювати із Росією? Тому що в нас гинуть люди, міста… Бо російська влада прийшла з війною на землі України! І весь світ це бачить та розуміє” – невпинно повторює Дмитро Монатік.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Dmitriy Monatik (@monatik_official)

Про безпечні зони довкола АЕС заговорила й українська співачка Джамала.

“Світ! Ти маєш прокинутися!” – написала знаменитість у своєму інстаграмі й поділилася відеозаписом обстрілів в Енергодарі.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Jamala (@jamalajaaa)

У своєму інстаграмі відеозаписом зі зверненням до росіян поділилася і Леся Нікітюк. Телеведуча зазначила, що ранок українців почався зі страшної інформації про те, що російські військові танки обстріляли Запорізьку АЕС. Леся просить хоча б на хвильку задуматися, яких страшних наслідків зазнає весь світ, якщо реактори таки зірвуться. Ведуча зазначає, що ударна хвиля після такого зриву дійде аж до Уралу.

“Зупиніть цю війну! Адже, вона йде проти вас також, проти вашої економіки. Задумайтесь!” – просить росіян Леся Нікітюк у своєму відеозаписі.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Леся Нікітюк (@lesia_nikituk)

Нове

Популярне