Якщо у вас є вдома лаваш, сир і шматочок твердого сиру ви можете приготувати шалену страву, яка в рази смачніша за хачапурі. Лаваш із сиром у духовці виходить дуже соковитим, з м’якою тягучою начинкою та хрумкою скоринкою.
Інгредієнти:
- Сир 5% – 200 г
- Лаваш тандирний – 150 г
- Вершки 33% – 150 г
- Вершкове масло – 50 г
- Яйця – 2 шт
- Затар – кілька щіпок
- Твердий сир (нейтральний, без яскравого смаку) – 100 г
Приготування:
У миску відправляємо сир, наливаємо вершки та розбиваємо 2 яйця. Додаємо тертий сир і пару щіпок затара (можна замінити на хмелі-сунелі або сушену м’яту) і силіконовою лопаткою все добре розминаємо. Тандирний лаваш нарізаємо на маленькі шматочки і відправляємо в миску з сиром. У сотейнику нагріваємо 50 г вершкового масла і, як тільки масло розтануло – виливаємо в миску з лавашем і все добре перемішуємо. Отриману масу викладаємо в застелену пергаментом форму і випікаємо при 180 ° приблизно 25-30 хвилин.
Пиріг, що вийшов, ріжемо на шматочки і поки теплий – подаємо на стіл. Смачного!