Що може бути смачніше запечених курячих стегенець з хрумкою скоринкою і рум’яною картоплею – важко навіть уявити. Ми все ж таки додамо один інгредієнт, який у рази посилить смак страви.
Приготувавши за нашим рецептом картоплю з м’ясом ви так готуватимете постійно і, думаю, що рецепт цієї страви у вас з’явиться в книзі улюблених рецептів. Стегенця з картоплею можна готувати не лише у будні, а й на святковий стіл – упевнена, гості будуть у захваті.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 3 шт
- Картопля – 2 шт
- Цибуля – 2 шт
- Томати – 2 шт
- Вино сухе біле – 100-150 мл
- Чебрець – кілька гілочок
- Розмарин – кілька гілочок
- Часник – 3 зубчики
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Рослинна олія
- Зелень
Приготування:
Курячі стегенця акуратно відокремлюємо від кісток. М’ясо солимо, перчимо і обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки. Очищену картоплю і цибулю нарізаємо великими кружальцями і відправляємо в миску. Нарізані овочі солимо, перчимо і наливаємо трохи олії. У миску з картоплею і цибулею додаємо розмарин, чебрець, три зубчики часнику і все добре перемішуємо. Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо обсмажене куряче м’ясо. На м’ясо викладаємо нарізані кружечки томатів, томати покриваємо шаром картоплі та цибулі. У форму наливаємо біле сухе вино, і збризкуємо картоплю олією, щоб вона гарно зарум’янилася.
Форму відправляємо в розігріту до 230 градусів духовку (включивши верхній нагрівальний елемент) на 40 хвилин. Рум’яну, апетитну картоплю з м’ясом викладаємо на тарілку, прикрашаємо улюбленою зеленню, подаємо до столу та насолоджуємось смаком.
Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!