Нове

Незвичайна скумбрія в духовці. Ви будете в захваті!

Така незвичайна скумбрія, запечена в духовці, обов’язково вас порадує. Вона не тільки неймовірно апетитно виглядає, але ще й смачна. Так рибку можна вписати у щоденне меню, а можна і на святковий стіл подати. Вона точно не залишиться непоміченою. Ця скумбрія в духовці виходить соковитою та ніжною, а завдяки попередній підготовці тушки, у ній зовсім немає кісточок.

Цей рецепт скумбрії у духовці зовсім не складний. Також у такий спосіб можна приготувати будь-яку морську рибу, у якій мало кісток. А ще така запечена риба чудово підійде для тих, хто слідкує за фігурою.

Приготуйте таку незвичайну рибку в духовці та порадуйте своїх рідних та близьких.

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • коріандр мелений – 1 ч. л.
  • солодка мелена паприка – 1 ст. л.
  • сіль – 1/4 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.

Приготування:

Спочатку приготуємо маринад. У миску насипаємо приблизно ¼ ст. л. солі., 1 ч. л. меленого коріандру, 1 ст. л. меленої солодкої паприки та додаємо чорний мелений перець. Сюди ж наливаємо 2 ст. л. рослинної олії. Все добре перемішуємо.

Підготуємо рибу. Беремо скумбрію вже очищену від нутрощів і голови. Вирізаємо плавник на хребті. Повністю шкіру на хребті не розрізаємо, вона має залишитися цілою. Також вирізаємо плавники на черевці.

Обережно руками відокремлюємо хребет від філе спочатку з одного боку, а потім з іншого боку. Відрізаємо хвіст.

Видаляємо грудні плавці з обох боків. Кістки, що залишилися, виймаємо пінцетом або руками.

На кожній половинці філе робимо поперечні розрізи через кожні 2 сантиметри, не дорізаючи до самої середини. Розвертаємо тушку риби і робимо такі самі розрізи з іншого боку.

Деко змащуємо рослинною олією. На лист викладаємо підготовлену скумбрію шкірою вгору.

Кожен шматочок скумбрії повертаємо на бік. Риба набуває такого незвичайного вигляду.

Зверху скумбрію змащуємо приготованим маринадом.

Все ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Запікаємо приблизно 20 хвилин.

Риба готова, можна подавати на стіл. Скумбрію акуратно перекладаємо на блюдо та прикрашаємо лимоном.

Скумбрія в духовці вийшла дуже смачною та ароматною. Незвичайний та красивий вигляд дозволить таку страву готувати як на кожен день, так і на святковий стіл. обов’язково її приготуйте, порадуйте своїх рідних та близьких.

Нове

Популярне