Що може бути простіше та смачніше картоплі з філе? Думаю зможу вас здивувати і зробити страву ще смачнішою та оригінальнішою.
І маленький секрет неперевершеного смаку цієї страви коштує копійки, але дає такий потужний ефект, що картоплю ви будете надалі робити тільки так і тільки з додаванням сиру та зіри.
Інгредієнти:
- Картопля велика – 4-6 шт
- Філе копчене – 150-200 г
- Цибуля – 1 шт
- Сир – 100 г
- Вершки 33% – 100 мл
- Часник – 1 зубчик
- Вершкове масло – 75 г
- Рослинна олія
- Зіра – 2 тріски
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Петрушка – кілька гілочок
Приготування:
У сотейник із підсоленою водою відправляємо очищену та нарізану великими часточками картоплю. Картоплю відварюємо до готовності. Великими кубиками нарізаємо копчене філе, дрібно нарізаємо цибулину. Цибулю обсмажуємо на сковороді, наливши рослинну олію та додавши шматочок вершкового масла. Як тільки цибуля злегка обсмажилася, додаємо в сковороду філе, перемішуємо і на невеликому вогні обсмажуємо все разом, буквально кілька хвилин. У ступу відправляємо дві щіпки зіри та по одній щіпки чорного перцю та солі. Картоплю, що зварилася, відправляємо в сковороду з філе, додаємо 50 грамів вершкового масла і перемішуємо. У сковороду додаємо дрібно нарізаний зубчик часнику, мелену з перцем зірку та вершки. Зверху картоплю посипаємо тертим сиром і відправляємо сковороду в розігріту до 230 градусів духовку (включивши верхній нагрівальний елемент) на 5 хвилин.
Готову страву посипаємо дрібно нарізаною петрушкою та подаємо до столу. Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!