Пропоную приготувати рецепт популярної страви – Ризотто, але ми його зробимо у варіанті light – страва готується простіше, набагато дешевша за ціною оригіналу, за смаком – впевнений, залишитеся задоволені.
Інгредієнти:
- Рис – 150-200 г
- Цибуля – 1 шт
- Вино сухе біле – 150 мл
- Оливкова олія
- Курячий бульйон
- Копчене філе – 100-150 г
- Шафран – 6-8 ниточок
- Чорний перець – за смаком
- Сіль за смаком
- Вершки жирні – 100 мл
- Плавлений сир – 1 ст. ложка
- Вершкове масло – невеликий шматочок
- Базилік
Приготування:
Дрібними кубиками нарізаємо невелику цибулину і обсмажуємо в каструлі на оливковій олії. Як тільки цибуля трохи обсмажилася, додаємо в каструлю рис (рис за бажанням можна попередньо промити і просушити). Рис обсмажуємо буквально хвилину-півтори, наливаємо біле вино і трохи збільшуємо вогонь. У каструлю також наливаємо трохи курячого бульйону, за смаком перчимо і перемішуємо. Додаємо в ризотто шафран, до смаку солимо і перемішуємо. Як тільки рис наполовину звариться ріжемо копчене філе на невеликі кубики і відправляємо в каструлю. Додаємо в рис 100 мл жирних вершків і курячий бульйон (ризотто повинен бути трохи рідкуватий). Доводимо до кипіння, пробуємо, щоб рис повністю зварився та знімаємо каструлю з вогню.
Відправляємо в каструлю шматочок вершкового масла, одну столову ложку плавленого сиру і перемішуємо. Апетитне ризотто викладаємо на тарілку, прикрашаємо листочками свіжого базиліка і збризкуємо оливковою олією.
Яскраве, апетитне та дуже смачне ризотто подаємо на стіл та насолоджуємося смаком страви. Смачного!