Нове

Просто візьміть шприц і будь-яке м’ясо буде смачним

Усі люблять соковиту та ароматну курочку, але не завжди є час та бажання чекати, коли вона промаринується. Ділюсь лайфхаком як швидко замаринувати будь-яке м’ясо.

Сьогодні ми приготуємо всіма улюблені курячі стегенця і зробимо до них ароматну “намазку”. Приготуйте за нашим рецептом цю просту та доступну страву та отримайте масу смачного задоволення від соковитого та ароматного м’яса.

Інгредієнти:

  • Стегенця курячі – 2 шт
  • Лимон – 1 шт
  • Соєвий соус – 2 ст. ложки
  • Сіль – 0.5 ч. ложки
  • Оливкова олія
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Цедра – 1/3 частини лимона
  • Петрушка – 1 невеликий пучок
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир твердий (пармезан) – невеликий шматочок
  • Лавровий лист – 1-2 шт
  • Соковита курка

Приготування:

У миску наливаємо трохи фільтрованої води і з невеликого шматочка лимона вичавлюємо через ситечко лимонний сік. Додаємо соєвий соус, сіль і все перемішуємо до повного розчинення солі. У шприц набираємо підготовлений маринад і вводимо за допомогою голки в стегенце. Стегенця перекладаємо в ємність для запікання, поливаємо оливковою олією, додаємо для аромату пару гілочок чебрецю, гілочку розмарину. Зверху м’ясо злегка підсолюємо і відправляємо стегенця у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Через 20 хвилин збільшуємо температуру ще на 15 градусів і запікаємо ще 5-6 хвилин.

Поки запікаються стегенця, приготуємо “намазку” для м’яса. У миску натираємо цедру з 1/3 частини лимона, додаємо лимонний сік (вичавлений з половинки лимона) і дрібно нарізану петрушку. Половину часнику дрібно нарізаємо, додаємо щіпку солі та розтираємо полотном ножа в пасту. На дрібній тертці натираємо сир. Часникову пасту та тертий сир відправляємо в миску з петрушкою та цедрою, наливаємо трохи оливкової олії та ретельно перемішуємо. Запечені стегенця дістаємо з духовки, рясно покриваємо приготовленою намазкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку ще на 5 хвилин.

Готові стегенця подаємо до столу і насолоджуємося соковитим та ароматним м’ясом. Смачного!

Нове

Популярне