Пропоную приготувати незрівнянну страву зі свинини. Запечена свиняча шия в глазурі готується просто, а результатом впевнений ви залишитеся задоволені.
Страва відмінно поєднується з рисовим або картопляним гарніром.
Інгредієнти:
- Свиняча шия – 470 г
- Часник – 4 зубчики
- Соєвий соус – 100 мл
- Мед – 100 г
- Лимон – 1/4 шт
- Гострий соус Шрірача – 1 ст. ложка
- Рис відварний
- Вершкове масло
- Вершки
- Сіль
- Перець
- Плавлений сир
Приготування:
У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії та відправляємо пару зубчиків часнику. Свинину обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків до утворення бронзового рум’янцю. Обсмажене м’ясо викладаємо на лист, покритий фольгою і запікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. У каструлю наливаємо соєвий соус, соус Шрірача, додаємо мед і видавлюємо із четвертинки лимона сік. Каструлю з глазур’ю відправляємо на невеликий вогонь і уварюємо вміст приблизно в 2 рази. Для посиленого смаку, можна в соус кинути пару зубчиків часнику.
Поки запікається м’ясо – приготуємо гарнір. У невелику кількість відвареного рису наливаємо трохи вершків, за смаком додаємо перець та сіль. Рис із вершками доводимо до кипіння, додаємо одну столову ложку плавленого сиру, перемішуємо та знімаємо з вогню. Гарнір до м’яса готовий.
Через 20 хвилин дістаємо з духовки м’ясо і відправляємо в каструлю з глазур’ю. М’ясо постійно поливаємо глазур’ю та кожну сторону обварюємо у медовому соусі по 3-4 хвилини.
На тарілку перекладаємо апетитне глазуроване м’ясо, поруч викладаємо рисовий гарнір і посипаємо кунжутом. Яскрава і нереально смачна страва готова, подаємо на стіл і насолоджуємося цим твором кулінарного мистецтва. Смачного!