Неймовірно смачний Парфе з курячої печінки. Рецепт простий, доступний – легко зможете його повторити у себе на кухні.
Ідеальне поєднання смаку, аромату, кольору та текстури робить його кращим за магазинний в мільйони разів!
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 1 кг
- Молоко – 1 л
- Цибуля шалот – 150 г
- Яйця – 14 шт
- Вершкове масло – 300 г
- Вершки 30% – 300 мл
- Порто або портвейн – 100 мл
- Коньяк чи бренді – 50 мл
- Чебрець
- Часник – 1 зубчик
- Лавровий лист
- Перець – 1.5 г
- Сіль – 13 г
Приготування:
Курячу печінку замочуємо в молоці приблизно на годину і потім очищаємо від прожилок і жиру. На дрібні кубики нарізаємо цибулю-шалот, на дві частини розрізаємо зубчик часнику. Цибулю та часник до утворення золотистої скоринки злегка обсмажуємо на вершковому маслі, додавши листочки з однієї гілочки чебрецю і трохи солі. У сковороду з цибулею наливаємо коньяк і газовим пальником підпалюємо, щоби випарувався весь алкоголь. Наливаємо портвейн і на повільному вогні, періодично помішуючи, випаровуємо зі сковороди зайву рідину. У чашу блендера відправляємо очищену курячу печінку та яйця, все пробиваємо до стану емульсії, далі додаємо вершки та знову пробиваємо блендером.
У каструлі розтоплюємо 300 г вершкового масла, остуджуємо до температури 40-45 градусів і відправляємо в чашу блендера. Також у чашу додаємо карамелізовану цибулю і на високій швидкості пробиваємо вміст чаші 20 секунд. Додаємо в блендер ще 14 г солі, півтора грама перцю і пару секунд все пробиваємо. Вміст чаші блендера наливаємо у форму для запікання, зверху прикрашаємо лавровими листочками та гілочками чебрецю. Форму відправляємо в духовку та на водяній бані, виставивши температуру 130 градусів, запікаємо паштет (Парфе) 60-90 хвилин. Після однієї години запікання, за допомогою термощупу перевірте температуру всередині: якщо температура всередині паштету досягла 65 градусів – паштет готовий.
Апетитний парфе, світло-рожевого кольору з ідеальною структурою та незрівнянного смаку подаємо до столу, особливо смачно подавати, намастивши на хрумкі тости.