Нам не знадобиться духовка! Пиріг смажиться прямо на плиті на сковороді. А як смачно виходить – спробуйте самі!
Інгредієнти:
- яблука
- цукор
- вершкове масло
- олія
- яйця
- борошно
- натуральний йогурт або сметана
- ванілін, ванільний цукор
- *кориця
Приготування:
Два яблука середніх розмірів очищаємо від шкірки та нарізаємо часточками (можна і кубиками – кому як подобається).
На сковороді розтоплюємо 30 г вершкового масла, кладемо 1 столову ложку цукру з гіркою. Розмішуємо і в сироп, що вийшов, додаємо нарізані яблука. Тушимо яблука хвилин 10 на повільному вогні, не забуваючи помішувати.
Поки готуються яблука, приготуємо тісто. Змішуємо 1 яйце, 1,5 столові ложки цукру, ванілін або ванільний цукор за смаком, збиваємо віночком до однорідності, додаємо 2 столові ложки рослинної олії.
Далі додаємо 150 г натурального йогурту без фруктово-ягідних добавок (можна замінити нежирною сметаною) та 140-150 г борошна, змішаного з 0,5 чайної ложки розпушувача.
Тістом, що вийшло, заливаємо яблука. Перемішувати не треба! Яблука знизу, тісто зверху – розрівнюємо його акуратно ложкою або лопаткою. Сковороду закриваємо кришкою та готуємо 10 хвилин на повільному вогні.
Потім акуратно викладаємо пиріг на тарілку, перевертаємо і смажимо вже з іншого боку так само під кришкою, але вже 5 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою або зубочисткою.
Усе! Швидкий смажений пиріг на сковороді готовий. Він виходить дуже м’який і ніжний, прямо тане у роті. Дуже смачний пиріг!
Смачного!