Нове

М’ясо в духовці з хурмою та яблуком

М’ясо запечене у духовці з хурмою та яблуком чудово підійде на будь-який святковий стіл.

При запіканні м’ясо за цим рецептом просочується соками фруктів та ароматами спецій та прянощів. Воно виходить неймовірно смачним та соковитим. До того ж, ще й така страва виглядає дуже ефектно і апетитно.

Готується запечене м’ясо з хурмою та яблуком зовсім нескладно, а продукти звичайні. Цю м’ясну страву буде під силу приготувати навіть кулінарам-початківцям.
Здивуйте рідних та близьких таким ароматним запеченим м’ясом із хурмою та яблуком, це зовсім неважко і сподобається всім.

Інгредієнти:

  • м’ясо (свиняча шия) – 1 кг
  • яблуко – 1/2 шт.
  • хурма – 1/2 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • мед – 2 ст. л.
  • сіль – 1/2 ст. л.
  • солодка мелена паприка – 2 ч. л.
  • кориця мелена – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
  • олія рослинна – для смаження

Приготування:

Спочатку підготуємо усі інгредієнти. Беремо половину великої хурми і нарізаємо її пів кружальцями.

Половину великого яблука, очищеного від серцевини, теж нарізаємо пів кружальцями.

Дві цибулини середнього розміру нарізаємо кружальцями.

Беремо приблизно 1 кг свинини, я використовую шию. М’ясо миємо і добре обсушуємо паперовими рушниками. М’ясо кладемо на добре розігріту сковороду з олією.

Обсмажуємо на великому вогні з кожного боку приблизно по 1-2 хвилини до гарної рум’яної скоринки. Саме ця скоринка надає м’ясу аромату, гарного вигляду і збереже соки. Готове м’ясо знімаємо з вогню.

Готуємо соус для м’яса. У миску насипаємо 0.5 ст. л. солі, 1 ч. л. меленої кориці, 2 ч. л. меленої солодкої паприки та 2 ст. л. меду. Сюди додаємо приблизно 0,5 ч. л. чорного меленого перцю. Усе перемішуємо.

На обсмаженому м’ясі робимо надрізи, але не прорізаємо його повністю.

Приготовленою сумішшю рівномірно змащуємо м’ясо у всіх надрізах, зверху та знизу.

У кожен надріз вставляємо по пластинці яблука, цибулі та хурми. Так начиняємо всі надрізи у м’ясі.

Начинене м’ясо переставляємо на лист застелений фольгою. М’ясо акуратно загортаємо у фольгу так, щоб рідина, яка виділятиметься з м’яса, не виливалася на деко.

Усе ставимо в духовку розігріту до 180 градусів. Кілограмовий шматок м’яса запікаємо приблизно 60 хвилин.

М’ясо запеклося, виймаємо його з духовки та розкриваємо фольгу. Готове м’ясо перекладаємо на блюдо, прикрашене листям салату і подаємо на стіл.

М’ясо запечене з яблуками, цибулею та хурмою вийшло дуже смачним, ніжним та ароматним. Воно чудово просочилося приправами з медом та фруктами. Таке м’ясо можна подавати на Святковий стіл. Готується воно дуже просто.

Смачного!

Нове

Популярне