Нове

Ароматні апельсинові Мафіни. Найсмачніший рецепт

Неймовірно смачні, ароматні апельсинові мафіни до чаю. Така випічка завжди актуальна, а взимку так особливо. Ці мафіни виходять просто чудовими. Вони дуже м’які, повітряні, з яскравим апельсиновим післясмаком. Вони ідеальні до вечірнього чаю та ранкової кави. Така домашня випічка завжди привносить у будинок атмосферу затишку.

Готуються такі апельсинові кекси дуже просто і з їх приготуванням впорається кожен. Продукти прості та доступні. Їх можна пекти для своєї сім’ї, а можна й гостям подати.
Обов’язково приготуйте такі чарівні апельсинові мафіни. Думаю, що ця випічка теж приживеться у вашій кулінарній книзі.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 150 г
  • цукор – 150 г
  • борошно – 200-250 г
  • яйця – 3 шт.
  • апельсин – 1 шт. (великий)
  • цукор ванільний – 10 г
  • розпушувач – 2 ч. л.

Приготування:

Спочатку апельсин прокочуємо по столу, притискаючи руками, так легше видавити з нього сік. З апельсина знімаємо цедру за допомогою дрібної тертки. Знімаємо лише ароматну помаранчеву частину. Апельсин розрізаємо навпіл і з кожної половини видавлюємо сік в окрему миску.

У миску кладемо масло кімнатної температури і перетираємо його із цукром. Сюди ж додаємо ванільний цукор і добре перемішуємо.

До масляної суміші додаємо яйця. Все добре перемішуємо до однорідності.

У тісто додаємо цедру апельсина та апельсиновий сік. Знову добре перемішуємо.

Додаємо борошно і зверху на борошно висипаємо розпушувач. Все добре перемішуємо. Тісто має вийти однорідним, досить густим. Воно має повільно сповзати з ложки.

Силіконові формочки для кексів змащуємо вершковим маслом за допомогою силіконового пензлика.

Кожну форму наповнюємо тістом на 2/3 висоти. Форми з тестом ставимо на лист і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо 35 хвилин.

Спечені і вже охололі кекси виймаємо з форм і посипаємо цукровою пудрою.

Мафіни вийшли ароматними, м’якими та дуже смачними. Всім рекомендую приготувати їх.

Смачного!

Нове

Популярне