Нове

Неймовірно легка закуска – печериці в духовці

Печериці в духовці – це смачна закуска без зайвих проблем. Це ідеальна гаряча закуска на святковий стіл. І у щоденне меню такі грибочки впишуться чудово.

Печериці виходять смачними, з часниковою ноткою та пікантною лимонною кислинкою. Вони дуже ароматні та ситні. Ці грибочки відмінно підходять до будь-якого гарніру та м’ясних страв.

Готуються такі грибочки дуже просто, з ними справиться кожен. А на приготування активного часу ви витратите не більше 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • печериці (великі або середні) – 1 кг
  • вершкове масло – 70 г
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • олія – ​​1 ст. л.
  • сушений часник – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • петрушка – невеликий пучок

Приготування:

Спочатку підготуємо заправку. У 70 г розтопленого вершкового масла насипаємо чайну ложку з невеликою гіркою солі і 1 ч. л. сушеного часнику. Також можна використати часник видавлений через прес. Усе перемішуємо.

У велику миску висипаємо 1 кг вже добре помитих печериць. Зверху гриби поливаємо приготовленою заправкою. Все перемішуємо руками, тому що це найзручніше. Кожен грибочок має бути рівномірно покритий заправкою.

Форму для випічки змащуємо олією. Також можна готувати гриби відразу на деку від духовки, але його теж потрібно змастити олією. Підготовлені печериці кладемо у форму капелюшком донизу.

Ставимо в духовку розігріту до 200 град. Режим нагору+низ. Запікаємо приблизно 30 хвилин.

Подрібнюємо невеликий пучок петрушки. Подрібненою зеленню прикрашаємо готові гриби. Зверху все трохи поливаємо лимонним соком.

Печериці в духовці виходять соковитими та смачними. Їх можна подавати як у гарячому, так і у холодному вигляді.

Смачного!

Нове

Популярне