Популярна страва східної кухні! Лахмаджун – хрумкий турецький коржик з пряною начинкою з яловичого фаршу. Готується дуже просто і головне швидко.
Така закуска не залишить байдужим навіть самого розпещеного гурмана. Готуйте з урахуванням того, що добавки захочуть абсолютно всі. Вам сподобається – це справді дуже апетитно та смачно!
Інгредієнти:
- Яловичий фарш – 300 г
- Лаваш тандирний
- Помідори – 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- Зіра – 1/3 ч. ложки
- Коріандр – 1/2 ч. ложки
- Петрушка – невеликий пучок
- Селера – кілька листочків
- Часник – 1 зубчик
- Паприка – 2 ч. ложки
- Рослинна олія
- Чорний перець – за смаком
- Сіль за смаком
- Лимонний сік
- Турецькі коржики з начинкою
Приготування:
У ступу відправляємо коріандр, зір і трохи солі. Спеції ретельно подрібнюємо та відправляємо в миску з яловичим фаршем. Фарш за смаком перчимо і солимо. Дрібно нарізаємо два невеликі томати, зубчик часнику, листя селери і петрушки. Все відправляємо в миску з фаршем, також додаємо паприку. На великій тертці натираємо цибулю, змішуємо з невеликою кількістю солі. Цибулю трохи віджимаємо від соку і відправляємо до фаршу.
Додаємо в начинку трохи олії і все ретельно перемішуємо. Лаваш викладаємо на лист, покритий пергаментом і рівномірно наносимо тонким шаром фарш. Деко відправляємо в розігріту до 230 градусів духовку на 7 хвилин.
Лахмаджун ріжемо на невеликі шматочки, збризкуємо лимонним соком і насолоджуємося смаком. Смачного!