Нове

Смачні макарони з незвичайним соусом

Рецепт особливо сподобається поціновувачам італійської кухні і просто всім, хто любить макарони. До макаронів ми приготуємо незрівнянний овочевий соус, який, до речі можна заготувати про запас (він чудово зберігається в морозилці і зберігає свої смакові якості).

Соус відмінно підходить не тільки до макаронів (пасти), але й шикарно поєднується з м’ясом, рибою та іншими овочевими стравами та гарнірами.

Інгредієнти:

  • Макарони (відварені)
  • Болгарський перець – 2 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Томати – 2 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершкове масло – 50 г
  • Оливкова олія
  • Прованські трави – 2 щіпки
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Чилі – за смаком
  • Копчений сир сулугуні
  • Базилік свіжий – кілька листочків
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. ложка

Приготування:

У каструлю відправляємо вершкове масло та наливаємо трохи оливкової олії. Додаємо нарізаний болгарський перець (очищений від насіння, плівок) та цибулю. Для пікантності додаємо кілька кілець чилі перцю. З помідорів зрізаємо шкірку, довільно нарізаємо і відправляємо в каструлю. Соус за смаком солимо, перчимо, додаємо пару дрібок прованських трав. Для балансу кислотності наливаємо одну столову ложку бальзамічного оцту та перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і на маленькому вогні тушкуємо соус ще 5-7 хвилин. Соус перекладаємо в чашу блендера, додаємо пару зубчиків часнику та пробиваємо все до однорідної маси.

Відварені макарони розігріваємо в каструлі, додаємо ароматний овочевий соус і все ретельно перемішуємо. Макарони викладаємо на тарілку, зверху посипаємо тертим на дрібній тертці копченим сулугуні і прикрашаємо страву свіжими листочками базиліка.

Яскрава, апетитна італійська страва на вашій кухні готова, подаємо до столу і насолоджуємося недорогими, але дуже смачними ласощами. Смачногоі!

Нове

Популярне