Показую, як я готую цукерки до чаю, які завжди виходять смачнішими, ніж у магазині. Усього з трьох інгредієнтів
25 грудня 2021
5,1k full reads
Десерт за цим рецептом я готую вже багато років, завжди виходить швидко та смачно. Форму готовим виробам звичайно можна надати будь-яку, але для мене сьогоднішній варіант найзручніший.
Інгредієнти:
- Кокосова стружка 200 г
- Згущене молоко 150-200 г
- Шоколад 100-150 г
Приготування:
Основою рецепту буде кокосова стружка. Я зазвичай для рецепту використовую 200 г, готових цукерок виходить приблизно 40 шт., вагою від 16 до 20 г.
У кокосову стружку додаю згущене молоко, в три заходи, нам треба отримати масу, яка добре тримає форму і не розсипається.
Згущеного молока знадобиться орієнтовно від 150 до 200 г завжди по-різному, це залежить від кокосової стружки, якщо вона свіжа, масляниста згущенки знадобиться менше.
Якщо стружка дуже суха, сгущенки знадобиться трохи більше.
Заготовки можна сформувати по-різному: скачати кульки, сформувати батончики, мені подобається використовувати формочки для льоду їх можна змастити рослинною олією.
Щільно розкладаємо кокосову масу у форму. Готові заготовки забираємо в морозильну камеру на 15 хвилин.
Далі треба розтопити шоколад молочний або гіркий, вирішуйте самі, оскільки кокосова маса солодка, гіркий шоколад теж добре підходить.
Мені зручніше шоколад розтопити короткими імпульсами (по 10 секунд) у мікрохвильовій печі, можна розтопити шоколад на водяній бані.
Якщо заготовки не великі, то шоколад краще топити у вузькому посуді. Зручно занурювати майбутню цукерку в шоколад за допомогою шпажки, тому витрата шоколаду менша.
Готові цукерки забираємо в холодильник до застигання шоколаду.
Краще спочатку викласти на тарілку застелену папером для випічки, а коли шоколад застигне перекласти на тарілку.
Якщо відразу (занурювати в шоколад) та викладати на тарілку (без паперу для випічки) є ймовірність того, що денце цукерки залишиться на тарілці.
Смачного!