Такий рецепт завжди рятує, коли немає часу довго займатись приготуванням. Виходить апетитно, ситно і надзвичайно смачно.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Гриби – 350 г
- Цибуля – 1 штука
- Сметана – 3-4 ст. ложки
- Сир – 200 г
- Вершкове масло – 40 г
- Консервовані ананаси
- Пластівці гострого перцю
- Сіль і перець
Приготування:
Цибулину нарізаємо на кубики. Гриби (у мене печериці) нарізаємо на шматочки.
На гарячу сковорідку наливаємо олію, викладаємо обсмажувати цибулю (обсмажуємо до золотистого кольору).
До обсмаженої цибулі додаємо гриби і смажимо 2-3 хвилини. Додаємо сіль, перець та перемішуємо. Потім додаємо сметану або вершки будь-якої жирності, перемішуємо. Залишаємо на 3-4 хвилини та вимикаємо вогонь.
Картопля в мундирі очищаємо та нарізаємо кубиками.
Беремо форму для запікання, викладаємо картоплю, розрівнюємо. Зверху викладаємо невеликі шматочки вершкового масла і трохи солимо. Далі викладаємо консервовані ананаси, за бажанням посипаємо пластівцями гострого перцю.
Зверху викладаємо обсмажені грибочки та розподіляємо рівним шаром.
Натираємо на великій терці сир і викладаємо зверху на гриби. Відправляємо у розігріту духовку до 200 градусів – на 20 хвилин.
Смачного!!