М’ясо з чорносливом – це чудове поєднання, яке використовую і в салатах, і в інших стравах. Показую два цікаві варіанти приготування яловичини з чорносливом. Ці страви готуються різними способами, за рахунок цього і смак і вигляд у них відрізняється. Яловичина з чорносливом цими способами виходить дуже смачна, ароматна та красива. Страви добре підходять і для святкового столу.
М’якуш яловичини (у мене лопатка 800 г) нарізаємо на середні шматки і викладаємо в миску.
Моркву (1 шт.) розрізаємо вздовж навпіл і нарізаємо на тонкі скибочки, цибулю (1 шт.) дрібно і додаємо в м’ясо. Доповнюємо все сіллю, сумішшю перців, олією (2 ст. л.) і лавровим листом.
Додаємо чорнослив (150 г).
Добре все перемішуємо. Для приготування можна використовувати будь-який посуд, який підходить для духовки. Мені дуже подобається смак страв у глиняному посуді. Перекладаємо яловичину з чорносливом та овочами у великий глиняний горщик (об’єм 2 літри), вливаємо воду (250 мл).
Горщик закриваємо кришкою та готуємо у духовці при 180 градусах 2 години. Час запікання залежить від сорту м’яса, може знадобитись трохи більше часу (у мене пішло 2 години). Пахне блюдо приголомшливо.
Чорнослив дає прекрасний аромат і чудовий солодкувато-кислуватий смак. Яловичина виходить дуже ніжною і просто тане у роті. Ще утворюється найсмачніший соус. Це дуже ароматна та смачна страва.
Смачного!