Пропонуємо цікавий рецепт фаршированих печериць. Гриби для страви вибираємо щільні, якісні, без темних ділянок та пошкоджень, бажано однакового середнього розміру. Для начинки використовуємо м’ясний фарш, формуємо круглі фрикадельки та укладаємо їх у грибні капелюшки. Зверху фаршировані печериці присипаємо тертим сиром, з ним блюдо вийде соковитіше та апетитніше. Страву можна подати на стіл, як додаток до гарніру, або як закуску.
Інгредієнти:
- Печериці – 1 кг
- Фарш яловичий – 500 г
- Солодка паприка – 0,5 ч. л.
- Зелень свіжа – 10 г
- Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л
- Сир твердий – 50 г
- Олія оливкова – 20 мл
Приготування:
Приготуйте м’ясну начинку. Фарш приправте сіллю, меленим перцем та паприкою, додайте подрібнену свіжу зелень. Усі інгредієнти ретельно перемішайте між собою, краще руками.
Гриби добре вимийте і висушіть, у кожного екземпляра зріжте ніжки, залишаючи капелюхи з невеликим поглибленням. Форму для запікання змастіть олією, викладіть всередину заготовки з грибів, присипте сіллю.
З фаршу сформуйте великі круглі фрикадельки однакового розміру. Щоб фарш не чіплявся до долонь, змочуйте їх руками.
У кожен капелюшок покладіть по одній фрикадельці, зверху збризкайте олією.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, присипте стружкою м’ясні кульки.
Заздалегідь прогрійте духовку до 180 градусів, помістіть форму всередину. Запікайте фаршировані гриби 30-35 хвилин. Сир зверху повинен розплавитися і трохи підрум’янитися.
Грибочки викладіть на тарілку, попередньо прикрашену листям салату. Зверху блюдо присипте подрібненою зеленню, подайте на стіл.
Смачного!