Нове

Куряче філе під овочевою шубою

Шуба для курячого філе складається з декількох простих овочів, але один з них дає всій страві родзинку. Готується страва дуже легко і просто, а запікається лише 15 хвилин. Вона виходить смачна, яскрава, красива та чудово підходить для святкового столу. Куряче філе дуже соковите та ніжне.

Інгредієнти:

  • 500 г філе курячої грудки
  • 100 г сир (твердий)
  • 4 шт. огірки (солоні середні)
  • 3 шт. цибуля (середня)
  • 3 зубчики часник
  • 2 шт. морква
  • 2 ч. л. майонез
  • 4 ст. рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Філе курячої грудки (2 шт.) нарізаємо на тонкі шматочки (у мене вийшло 9 шт.). Такі шматочки не доведеться відбивати.

Шматочки грудки солимо, перчимо і викладаємо на деко, змащене олією (1 ст. л.).

У сковороду з олією (2 ст. л.) додаємо нарізану на півкільця цибулю і крупно натерту моркву. Готуємо на середньому вогні, помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. Наприкінці перчимо.

Поки обсмажуються морква з цибулею, в іншу сковороду з олією (1 ст. л.) додаємо натерті солоні огірки (трохи віджимаємо). Їх можна замінити на мариновані огірки, але із солоними мені подобається більше. Готуємо на середньому вогні 3 хвилини, помішуючи.

У цибулю з морквою викладаємо смажені огірки, додаємо дрібно натертий часник та майонез. Перемішуємо та пробуємо на сіль. Овочі виходять дуже смачними. Чудовий смак дають солоні огірки.

Підготовлені овочі розподіляємо на філе грудки.

Зверху додаємо натертий сир і ставимо в духовку при 180 градусах на 15 хвилин (духовка розігріта, рівень середній).

Шматочки курки тонкі, овочі були готові, тому 15 хвилин буде достатньо. Філе буде соковите та ніжне. Якщо беремо шматочки товщі та більше за вагою, то збільшуємо час.

9. Готове куряче філе під овочевою шубою посипаємо зеленню та подаємо на стіл. За рахунок додавання солоних огірків у страви з’являється чудовий смак та родзинка. Це гарна, ароматна і дуже смачна страва.

Смачного!!!

Нове

Популярне