У кожній сім’ї є такий салат, який готують на усі свята. У нашій сім’ї цей салат один із тих, які я готую на всі свята.
Інгредієнти:
- М’ясо 300 г
- Гриби мариновані 300 г
- Картопля 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Сир 150 г
- Майонез
- Цибуля 1 шт.
Маринад для цибулі:
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Оцет 9% 3 ст.
- Вода 4 ст.
Приготування:
Спершу маринуємо цибулю. Чим довше вона маринуватиметься, тим смачнішою вона буде.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо чайну ложку цукру, половину чайної ложки солі, також додаємо 3 ст.ложки оцту та 4 ст.ложки звичайної води. Добре все перемішуємо та затягуємо посуд харчовою плівкою та прибираємо в холодильник.
Тепер ставимо варитися овочі. Беремо дві середні моркви та 4 середні картоплі.
Також для салату потрібно відварене або запечене м’ясо та мариновані гриби. У мене запечена куряча грудка та лісові мариновані гриби власного приготування.
Коли все підготовлено, збираємо салат.
Салат я збиратиму в кільці, але можна обійтися і без нього.
Перший шар із м’яса, я його нарізала на шматочки, зверху роблю сіточку майонезом.
На м’ясо викладаю гриби та мариновану цибулю. Цибулю потрібно добре віджати, перш ніж додавати до салату.
Зверху змащую майонезом і натираю на дрібній терці картоплю.
Картоплю не потрібно сильно притискати, розподіляю її дуже акуратно вилочкою, щоб шар був повітряним. Картоплю зверху можна поперчити і також змастити майонезом.
Моркву також натираю на дрібній тертці та змащую майонезом. Останній шар роблю із сиру. Щоб сир виглядав повітряним, не притискайте його коли натираєте.
Зверху кільце накриваю плівкою і забираю в холодильник на пару годин. Якщо у вас немає кільця, і ви просто викладатимете шари на тарілку, тоді сир краще натерти перед подачею, щоб він не висихав у холодильнику.
Салат виходить дуже смачний, спробуйте приготувати. Смачного!