Нове

Салат з креветками та грейпфрутом

Хочу показати вам як приготувати дуже смачний салат із креветками та грейпфрутом. Салат готується дуже просто, тому ви зможете його приготувати без особливих зусиль і кулінарних навичок.

Особливість салату надає медова заправка, яка додатково підкреслює і поєднує смак всіх інгредієнтів. Приготуйте цю страву за рецептом і порадуйте свою сім’ю черговим кулінарним шедевром.

Інгредієнти:

  • Креветки – 10 шт
  • Грейпфрут – 0.5 шт
  • Томати – 1-2 шт
  • Шпинат свіжий
  • Перець чилі – кілька кілець
  • Кунжутна олія – ​​1/3 ч. ложки
  • Смажене насіння кунжуту
  • Соєвий соус – 1 ч. ложка
  • Мед – 1 ст. ложка
  • Кінза – маленький пучок
  • Пластівці норі
  • Лимон – невеликий шматочок

Приготування:

Варені креветки очищаємо від панцира та відправляємо у миску. Грейпфрут очищаємо від шкірки та плівок і нарізаємо на невеликі шматочки. Томати розрізаємо на 4 частини та зрізаємо плодоніжку. На тарілку викладаємо листя шпинату, нарізані томати, додаємо до смаку кілька тоненьких кілець чилі перцю. Викладаємо “філе грейпфрута”, креветки. Приготуємо до салату заправку. У миску видавлюємо трохи грейпфрутового соку, наливаємо третину чайної ложки кунжутної олії, чайну ложку соєвого соусу та столову ложку меду. У заправку видавлюємо сік із невеликого шматочка лимона, додаємо трохи дрібно нарізаних стебел кінзи і все ретельно перемішуємо. Салат поливаємо приготованою заправкою, посипаємо смаженим кунжутом та пластівцями норі (за бажанням додаємо дрібно нарізаної кінзи).

Найсмачніший салат з креветками готовий, подаємо до столу та отримуємо масу гастрономічного задоволення. Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!!

Нове

Популярне