Хочу показати вам як приготувати дуже смачний салат із креветками та грейпфрутом. Салат готується дуже просто, тому ви зможете його приготувати без особливих зусиль і кулінарних навичок.
Особливість салату надає медова заправка, яка додатково підкреслює і поєднує смак всіх інгредієнтів. Приготуйте цю страву за рецептом і порадуйте свою сім’ю черговим кулінарним шедевром.
Інгредієнти:
- Креветки – 10 шт
- Грейпфрут – 0.5 шт
- Томати – 1-2 шт
- Шпинат свіжий
- Перець чилі – кілька кілець
- Кунжутна олія – 1/3 ч. ложки
- Смажене насіння кунжуту
- Соєвий соус – 1 ч. ложка
- Мед – 1 ст. ложка
- Кінза – маленький пучок
- Пластівці норі
- Лимон – невеликий шматочок
Приготування:
Варені креветки очищаємо від панцира та відправляємо у миску. Грейпфрут очищаємо від шкірки та плівок і нарізаємо на невеликі шматочки. Томати розрізаємо на 4 частини та зрізаємо плодоніжку. На тарілку викладаємо листя шпинату, нарізані томати, додаємо до смаку кілька тоненьких кілець чилі перцю. Викладаємо “філе грейпфрута”, креветки. Приготуємо до салату заправку. У миску видавлюємо трохи грейпфрутового соку, наливаємо третину чайної ложки кунжутної олії, чайну ложку соєвого соусу та столову ложку меду. У заправку видавлюємо сік із невеликого шматочка лимона, додаємо трохи дрібно нарізаних стебел кінзи і все ретельно перемішуємо. Салат поливаємо приготованою заправкою, посипаємо смаженим кунжутом та пластівцями норі (за бажанням додаємо дрібно нарізаної кінзи).
Найсмачніший салат з креветками готовий, подаємо до столу та отримуємо масу гастрономічного задоволення. Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!!