Сьогодні хочу поділитися рецептом листкового салату з шпротами. Неймовірно смачний салат, роблю його на кожне свято, рідні та гості його люблять та з’їдають практично першим зі столу. Хоча набір продуктів дуже простий.
Інгредієнти:
- Шпроти – 1 банка
- Картопля – 3 шт
- Морква -2 шт
- Цибуля -2 шт
- Мариновані огірки -3 шт
- Яйця – 4 шт
- Майонез – до смаку
- Сіль за смаком
- Зелень – до смаку
Приготування:
Сиру моркву натріть на великій тертці, 2 цибулини поріжемо кубиками. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо кладемо цибулю і смажимо її до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо все разом до м’якості моркви. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
Відварену картоплю 3 бульби, 4 відварені яйця натираємо на великій тертці. Мариновані огірки поріжемо соломкою. Банку шпротів розминаємо вилкою разом із олією.
Збираємо салат шарами, можна просто у салатнику.
Першим шаром кладемо картоплю, другим шаром шпроти, третім шаром огірки, четвертим шаром кладемо моркву із цибулею, п’ятим шаром кладемо терті яйця. Кожний шар промазуємо майонезом.
Даємо салату зміцніти в холодильнику і знімаємо форму. Салат готовий.
Смачного!