Сьогодні готую ресторанну страву з курки в домашніх умовах просто, швидко та смачно.
Страва може бути самостійною, а також підходить до будь-якого гарніру. Це дуже хороший варіант обіду чи вечері для всієї родини чи святкового застілля.
Інгредієнти:
- курячі стегна – 4 – 6 шт
- борошно пшеничне – 1 ст.л з гіркою
- панірувальні сухарі – 2 ст.л без гірки
- сіль – 1 ч.л
- перець мелений – за смаком
- паприка – 1,5 ч.л
- олія рослинна без запаху для смаження
- вершки – 10 – 11% – 300 мл
- петрушка – кілька гілочок
- часник – 1 – 2 зубчики
Приготування:
Спочатку зробимо панірувальну суміш. Для цього в пакеті я змішала борошно, панірувальні сухарі, сіль, мелений перець, паприку і добре перемішала.
Прямо в пакет перекладаємо заздалегідь добре промиті та обсушені курячі стегна. Добре все перемішуємо.
У сковороді розігріваємо олію і перекладаємо курячі стегна обсмажуватися. Робимо це на досить сильному вогні до гарного рум’яного кольору з обох боків.
Поки курка обсмажується, до вершків додаю добре подрібнений часник і нашатковану петрушку, перемішую вилкою.
Як тільки курка обсмажилася з обох боків, вливаю вершки із зеленню. Вогонь відразу робимо мінімальним і томимо під закритою кришкою 20 хвилин, періодично перевертаючи, щоб нічого не підгоріло.
І страва готова! Все дуже просто та швидко! Подавайте гарячим із будь-яким гарніром.
Смачного!