Нове

Рецепт швидкого пирога з листкового тіста

Він виходить м’яким, ніжним і дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • 400 г листкового тіста;
  • 200 г грибів;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • 1 столова ложка олії;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка води;
  • 1 чайна ложка кунжуту.

Приготування:

Листкове тісто купую в магазині, заздалегідь дістаю з холодильника і розморожую при кімнатній температурі. Для цього пластини тіста виймаю з упаковки та розкладаю на дерев’яній дошці, попередньо посипаній борошном, тому тісто розморозиться рівномірно та швидко.

Готую начинку, чищу цибулину, розрізаю навпіл і шаткую на тонкі смужки. На розпечену сковороду додаю трохи олії, кладу цибулю, пасерую на невеликому вогні до прозорості.

Гриби, я взяла печериці, ретельно промиваю, просушую паперовим рушником і нарізаю пластинками завтовшки 1,5 мм. Викладаю їх на сковороду до цибулі та обсмажую протягом 5-7 хвилин на середньому вогні, додаю сіль, перець і ретельно перемішую.

Для приготування пирога мені потрібні два аркуші тіста.

Маленький лист використовуватиму як основу пирога. Кладу його на змащений олією папір для випікання. Зверху викладаю начинку та рівномірно розподіляю.

На великій тертці натираю сир та посипаю зверху начинку. Накриваю другим аркушем тіста і повертаю краї вниз, злегка притискаючи пальцями до нижнього аркуша тіста, щоб пиріг не розкрився в процесі приготування.

Саме для цього я другий листок тіста розкочувала трохи більше, щоб ним було зручно сформувати закритий пиріг.

На поверхні тіста вздовж короткої сторони з відривом роблю поздовжні розрізи.

Жовток відокремлюю від білка, білок прибираю в холодильник, він знадобиться для приготування інших страв. Жовток змішую з 1 столовою ложкою холодної води та збиваю вилкою. За допомогою кулінарної кисті змащу верх пирога. Посипаю пиріг кунжутом.

Перекладаю пиріг разом з пекарським папером на лист і ставлю в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 20 хвилин. Після закінчення часу перевіряю стан пирога, якщо скоринка стала досить золотистою, накриваю зверху фольгою та продовжую випікати ще протягом 10 хвилин. Якщо пиріг все ще залишився блідим, пекти продовжую без фольги.

Коли пиріг готовий, дістаю його з духовки та даю охолонути протягом 10-12 хвилин. Акуратно перекладаю на блюдо та нарізаю порційними шматочками. Смачний та ситний пиріг готовий, можна подавати до столу.

Смачноо!

Нове

Популярне