Ділюсь одним з улюблених рецептів печива на кефірі.
Інгредієнти:
- цукор у начинку 150 г
- борошно у начинку 120 г
- масло вершкове в начинку 50 г
- борошно 480 г
- розпушувач 1 ч.л.
- масло вершкове 250 г
- сіль 1/2 ч.л.
- кефір 250 г
Приготування:
Масло перетерти руками з цукром і борошном в дрібну крихту. Прибрати в холодильник поки що готуємо тісто
Борошно перемішати із сіллю та розпушувачем. Натерти на борошно на великій тертці заморожене вершкове масло. Перемішати з борошном масло. Додати по трохи холодний кефір, поступово замішуючи тісто. Тісто розділити на 6 частин та прибрати на 30 хвилин у холодильник.
Розкотити кожну порцію тіста тонко (2 мм приблизно). Зверху викласти штрейзель. І так усі шари. Останній шар посипати звичайним цукром. Нарізати на ромби чи квадрати. Викласти на пергаментний папір. Випікати 20 хвилин при 180 градусах.
Смачного!