Нове

Чеські картопляні кнедлики з м’ясом

Сьогодні пропоную приготувати смачні та ситні чеські картопляні кнедлики з м’ясом. Вони вам обов’язково сподобаються. Начинені сумішшю з відвареної курки та свинини, заправлені смаженою цибулею гарячі свіжі кнедлики – що може бути краще та ситніше?

Кнедлики – страва чеської кухні. Хоча для приготування кнедликів з м’ясом потрібно трохи повозитися на кухні – але воно того варте. Смачно, ситно та зовсім не дорого. До того ж, для них можна використовувати м’ясо, що залишилося від бульйону або відварену раніше картоплю – в цьому випадку готування займає зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • 2 ст. ложки крохмалю;
  • 1,5 – 2 склянки борошна.

Для начинки:

  • 650 г відвареного м’яса (курка, свинина, яловичина);
  • 1 цибулина,
  • сіль та чорний мелений перець – за смаком;
  • 1 ч. ложка майорану.

Приготування:

Очистити цибулю та обсмажити. Половину залишити на посипання кнедликів.

М’ясо з бульйону (наприклад, половина курячого м’яса та половина яловичини) подрібнити разом із цибулею у м’ясорубці – просто перемолоти його один раз. Додати кілька столових ложок курячого бульйону, якщо м’ясо надто сухе. Приправити до смаку сіллю, перцем, додати майоран, перемішати.

Відварити картоплю в шкірці у підсоленій воді, очистити гарячою. Ретельно стовкти картопляним пресом. Помістити картоплю в миску, додати яйця, крохмаль, сіль та борошно.

Замісити однорідне, пластичне, не липке тісто (додати більше борошна, якщо потрібно).

Стіл щедро посипати борошном. Розділити тісто навпіл, кожну частину розкотити в ковбаску завтовшки 3-4 см. Нарізати ковбаски на шматочки завдовжки 3-4 см.

Кожен шматочок розрівняти на долоні в коржик, нанести начинку (приблизно 1 чайну ложку). Закрити м’ясо всередині коржика, защипнувши краї.

Сформувати довгасті кнедлики завдовжки близько 10 см, викласти їх на дошку і присипати борошном, щоб не підсихали. Закип’ятити підсолену воду, опустити туди кнедлики, довести до кипіння, після чого варити близько 5 хвилин на малому вогні.

Подавати картопляні кнедлики гарячими, щедро заправивши смаженою цибулею. Окремо поставити сметану чи домашню аджику.

Смачного!

Нове

Популярне