Нове

Лінива лазанья з лаваша – рецепт від домашніх кухарів

Лазанья з лаваша – це проста і ситна страва в духовці. Вона чудово підійде для смачного сімейного обіду чи вечері. Виходить вона завжди соковитою, смачною та ароматною.

Готується така лінива лазанья набагато простіше і швидше за класичну. Крім того, вона бюджетніша, адже всі продукти доступні. Ця лазанья ідеально підходить для приготування на кожен день і з нею справиться кожен.

Обов’язково спробуйте приготувати таку швидку лазанью, щоб урізноманітнити щоденне меню. Впевнена, що вона теж підкорить вас своєю простотою та доступністю.

Інгредієнти:

  • фарш – 600 г
  • лаваш – 1 упаковка (200 г)
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • сметана – 100 г
  • сир – 50 г
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • масло вершкове – для змащування форми

Приготування:

Спочатку підготуємо начинку.

Одну цибулину нарізаємо кубиками. Одну моркву тремо на дрібній тертці.

На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії висипаємо нарізану цибулю. Пасеруємо її до золотистості. До цибулі додаємо терту моркву. Пасеруємо ще 2-3 хвилини.

Сюди ж, до овочів, кладемо 600 г фаршу. Все перемішуємо. Я використовую свинячий фарш. За бажанням можна взяти будь-який інший.

Обсмажуємо овочі з фаршем на середньому вогні приблизно 5-8 хвилин, весь фарш повинен змінити колір.

Все солимо за смаком і перчимо. Сюди ж додаємо 1 ст. л. томатної пасти. Все перемішуємо та знімаємо з вогню.

Тепер підготуємо листи лаваша. Лаваш приміряємо, згортаємо і вирізаємо за формою, в якій запікатимемо лазанью. У мене форма розміром 16 на 26 см.

З однієї 200-грамової упаковки лаваша у мене вийшло 6 аркушів за розміром форми.

Збираємо лазанью.

Форму в якій запікатимемо змащуємо вершковим маслом. На дно кладемо один лист лаваша. Лаваш змащуємо приблизно 1 ст. л. сметани. Усього знадобиться 100 г сметани.

На змащений лаваш поступово викладаємо приготовлену м’ясну начинку.
Зверху накриваємо наступним листом лаваша. Знову змащуємо сметаною і кладемо фарш із овочами.

Таким способом складаємо всю лазанню.

50 г сиру тремо на великій тертці.

Останній верхній лаваш змащуємо сметаною і зверху посипаємо тертим сиром.

Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів і запікаємо приблизно 20 хвилин.

Гарячу лазанью розрізаємо на шматки і подаємо на стіл.

Лінива лазіння з лавашем вийшла дуже смачною та ситною. Готується дуже просто і з нею справиться кожен. Така страва відмінно підходить для обіду чи вечері всією родиною.

Смачного!

Нове

Популярне