Заливні пироги вже давно популярні і це заслужено. Заливні пироги можна готувати з найрізноманітнішими начинками, на перекус чи заміну хліба. Я ж хочу запропонувати вам приготувати заливний пиріг з начинкою з рибної консерви. Дуже смачно і чудовий варіант урізноманітнити меню, особливо коли набридло м’ясо. Рибні консерви вибирайте на свій смак, я сьогодні готую з тунця.
Заливний пиріг з тунцем:
Тісто:
- Кефір – 1 ст.
- Яйце – 1 шт
- Борошно – 1 ст.
- Сода – 1/2 ч.л
Начинка:
- Тунець – 1 банка (у власному соку)
- Яйця варені – 2 шт.
- Сир – 80 г
- Зелень
Приготування:
Готуємо інгредієнти для заливного пирога та йдемо готувати.
Приготуємо начинку для пирога. 1 банку тунця у своєму соку (рибної консерви) розминаємо виделкою.
2 варені яйця нарізаємо кубиками і додаємо до тунця.
80 г сиру натираємо на великій тертці та додаємо в начинку.
Нарізаємо пучок зеленої цибулі, додаємо до решти інгредієнтів. Все солимо, перчимо і перемішуємо. Начинка для заливного пирога готова.
Тепер настав час приготувати тісто. 1 ст. кефіру змішуємо з 1/2 ч.л розпушувача. Додаємо 1 яйце, солимо і перемішуємо віночком.
Залишилося додати 1 ст. борошна і замішати віночком тісто без грудочок.
Форму для запікання (у мене 22 см) змащуємо трохи олією. Виливаємо половину тіста та розподіляємо начинку.
Начинку закриваємо другою частиною тіста за допомогою лопатки. Ставимо запікатися заливний пиріг в розігріту духовку до 180 С на 25-30 хвилин.
Пиріг з тунцем готовий. Ну дуже простий у приготування, а результат супер.
Смачного!