Якщо хочете без зайвого клопоту та попереднього маринування приготувати соковите та смачне м’ясо, то це ваш рецепт. Потрібно мінімум продуктів та мінімум часу на підготовку. За таким принципом можна готувати свинину, курку, індичку та яловичину. М’ясо виходить ніжне з приголомшливим вершковим смаком.
Інгредієнти:
- 1,1 кг свинини
- 800 мл молока
- 40 г вершкового масла
- 3 ст. л борошна
- 4-5 гілочок чебрецю
- 1 шт. лавровий лист
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Щоб страва вийшла красива, шматок свинини без кісток обв’язуємо кулінарною або звичайними нитками. М’ясо можна брати будь-яке.
Підготовлений шматок обвалюємо в борошні і викладаємо в розтоплену олію. Для приготування використовуємо глибокий посуд.
На сильному вогні швидко обсмажуємо свинину з усіх боків.
Перевертаючи шматок на різні боки, посипаємо сіллю та меленим перцем.
Вливаємо спочатку 1 склянку молока, додаємо чебрець і лавровий лист. Чебрець можна замінити на розмарин, базилік або орегано (свіжі гілочки або в сушеному вигляді). Доводимо до кипіння.
Потім вливаємо залишки молока, воно повинне наполовину покривати м’ясо. Жаровню нещільно закриваємо кришкою та готуємо після закипання на повільному вогні 1 годину. Молоко повинне кипіти, дивимося, щоб воно не піднялося вище за жаровню. М’ясо періодично перевертаємо.
Через 1 годину м’ясо буде повністю готове (можна перевірити термометром), на дні утворюється рідина. М’ясо перекладаємо в миску та накриваємо. З рідини прибираємо гілочки чебрецю та лавровий лист.
Занурювальним блендером збиваємо рідину на дні і утворюється рідкий однорідний соус. Ставимо його на плиту та випарюємо до потрібної консистенції.
М’ясо звільняємо від нитки, нарізаємо на шматочки, поливаємо соусом і подаємо на стіл. Свинина у молоці виходить м’яка, соковита з легким вершковим смаком. Вона неймовірно запашна. Соус виходить із насиченим вершковим смаком, плюс ще прекрасні нотки чебрецю. Це дуже смачна страва.
Смачного!!!