Нове

Картопляні зрази з грибами

Картопляні зрази готувати зовсім нескладно та недовго.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 3 ст.л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • печериці – 300 г
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – ​​для смаження
  • сметана – для подачі

Приготування:

Отже, картоплю відварюємо до готовності у підсоленій воді.

А тим часом підготуємо начинку. Нам знадобляться гриби печериці та одна цибулина. Дрібно їх нарізаємо.

У сковороду наливаємо олію, нагріваємо її і висипаємо цибулю. Обсмажуємо цибулю до напівготовності. Потім додаємо нарізані печериці та помішуючи смажимо їх до готовності.

Наприкінці приготування додаємо на смак сіль і свіжомелений чорний перець. Таким чином, смак у начинки буде більш яскраво виражений.

Коли картопля зварилася, зливаємо воду, ставимо на найслабший вогонь і випаровуємо зайву рідину. А потім додаємо чорний мелений перець і розминаємо до пюре.

Даємо пюре охолонути до теплого стану, додаємо 1 яйце і добре перемішуємо. Далі всипаємо 3 ст. борошна і перемішуємо до однорідності.

Стіл присипаємо мукою, руки теж повинні бути в борошні. Беремо приблизно 2 ст. л картопляного пюре і робимо з нього коржик.

На центр викладаємо грибну начинку та формуємо зразу. При цьому пальці повинні бути в борошні, щоб картопля не прилипала.

Виходить щось схоже на пиріжок, який ми округляємо і обвалюємо в борошні (зайве борошно струшуємо).

У сковороді розігріваємо олію, кладемо зрази і обсмажуємо їх із двох сторін до золотистого кольору. Перевертаємо їх акуратно за допомогою лопатки.

Таким чином обсмажуємо усі зрази. З цієї кількості інгредієнтів виходить 8 зразків досить великого розміру.

Готові картопляні зрази з грибами подаємо гарячими з ложечкою густої, смачної сметани. За бажанням зверху присипаємо зеленою цибулею.

Смачного!

Нове

Популярне