Тісто готується швидко і чекати, щоб воно підійшло не потрібно, можна відразу починати пекти.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 1 пачка (200 г)
- Борошно – 3 склянки
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 1\2 склянки
- Дріжджі сухі – 10 г
- Джем або варене згущене молоко
Приготування:
Борошно просіюємо в миску для насичення повітрям. Так рогалики будуть трохи пишнішими.
Всипаємо сухі дріжджі в борошно і перемішуємо. Далі натираємо на великій тертці масло прямо в миску з борошном.
Тепер пальцями розтираємо борошно з олією до дрібної крихти.
Збиваємо яйця з цукром до пишної піни і вливаємо яєчну масу до масляно – борошняної маси, замішуємо тісто.
Готове тісто залишаємо трохи відпочити, хвилин на 10-15. Потім розкочуємо частину тіста в коло, змащуємо повидлом або вареним згущеним молоком. Краї залишаємо сухими.
Далі ріжемо тісто на сектори (смужки) товсті або тонкі (за вашим бажанням) скочуємо рогалики і викладаємо на лист застелений папером для випічки.
Відправляємо наші рогалики випікатись у розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.
Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл із чаєм чи кавою.
Смачного!