Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом ледачих голубців. Але це не означає, що вони для ледачих. Голубці просто смачні і часу на їх приготування потрібно менше.
Отже, через м’ясорубку прокручуємо м’ясо, капусту і цибулю. У мене фарш з курки і кролика. Капусту я теж прокручую через м’ясорубку, не шаткую дрібно. До речі, це відмінний варіант для тих, хто вічно колупається в їжі, витягуючи звідти то цибулю, то шматочки капусти.
Далі висипаємо сюди відварений до напівготовності рис (він повинен бути остиглим). Вбиваємо 1 яйце, всипаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і перемішуємо все до однорідності.
Деко змащуємо рослинною олією. Тепер з отриманого фаршу формуємо тефтелі розміром з мандарин і викладаємо на деко.
У мене деко розміром 30х40 і висотою 5 см. З даної кількості інгредієнтів виходить 20 штук тефтелей. Поки відкладаємо в сторону і приготуємо соус.
У сковороді розігріваємо 50 г вершкового масла і 2 ст.л. рослинної олії. Висипаємо сюди дві дрібно нарізані цибулини, перемішуємо, пропускаємо через прес 3-4 зубчики часнику і пасеруємо до м’якості цибулі. За часом це займає 2 хвилини. За бажанням часник також можна дрібно порубати ножем.
Потім додаємо натерту на великій тертці моркву, знову перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини.
Вливаємо томати у власному соку. Соус до смаку солимо, всипаємо 1 ч.л. цукру і додаємо чорний мелений перець. Перемішуємо і тушкуємо буквально одну хвилину.
А в цей час в мисці з’єднуємо 300 г сметани (у мене жирністю 20%) і 1 ст.л. муки. Робимо це для того, щоб сметана не згорнулася і соус був по густіше.
Викладаємо сметану в сковороду до овочів і перемішуємо. Тепер вливаємо 100 мл гарячої води і знову перемішуємо. Вода не повинна кипіти, беремо приблизно 80 градусів.
Даємо соусу прогрітися і вимикаємо вогонь. Доводити до кипіння не потрібно. Також, якщо необхідно, на даному етапі соус можна досолити і доперчити.
Розкладаємо соус по тефтелях і зверху щільно закриваємо деко фольгою.
Ставимо в нагріту до двохсот градусів духовку на 40 хвилин.
Потім акуратно прибираємо фольгу. Повертаємо деко в духовку ще на 20-30 хвилин, температуру залишаємо 200 градусів. Запікаємо ліниві голубці в звичайному режимі верх-низ.
Ось і все, дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини готове. Як бачите, база таж, що і в звичайних голубцях – м’ясний фарш, рис, капуста, але менш трудомісткий процес, не потрібно відварювати цілком капусту, відокремлювати листя, загортати голубці і підливу в даному випадку, я роблю вершково-томатну. Пробуйте приготувати, впевнена, що вам сподобається!
Смачного!