Ситний варіант швидкого сніданку у вигляді коржів. Створюються коржі з сирої картопляної стружки і сиру. Сир робить їх дуже соковитими, м’якими і ароматними. Готується блюдо просто і швидко, під силу абсолютно будь-якому кулінару. Надалі, крім сиру і зелені, до картоплі можна додавати інші додаткові інгредієнти – ковбасу, гриби, різні овочі. За смаком страва нагадує деруни, тільки смачніше.
Інгредієнти:
- Картопля – 4-5 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Сир – 100 г
- Зелень – 20 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Рослинна олія – 80 мл.
Приготування:
Бульби картоплі очистіть, промийте, натріть на великій тертці. Стружку присипте сіллю, дайте постояти 5 хвилин, щоб картопля пустила сік.
Весь сік відіжміть руками і злийте, в картопляну стружку вбийте три яйця. Твердий сир натріть на великій тертці, свіжу зелень дрібно наріжте. Сир і зелень додайте в основний склад.
Суміш приправте меленим чорним перцем, при необхідності додайте сіль, ретельно перемішайте, поєднуючи всі інгредієнти між собою. Відразу приступайте до смаження коржів.
Сковороду нагрійте на плиті, поверхню змастіть олією, викладіть приблизно 3 ст.л. картопляної суміші, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні рівним шаром. Кількість суміші також залежить від діаметра використовуваної сковороди. Але краще використовувати невелику сковороду, щоб коржі було легше перевертати.
Смажте вироби 3 хвилини з одного боку, переверніть, смажте ще 2-3 хвилини з іншого. Вогонь встановіть на середньому рівні, сковороду в процесі смаження можна накрити кришкою, щоб корж присмажився всередині.
Таким чином посмажте інші екземпляри. Перед кожною новою порцією суміші, поверхню сковороди змащуйте олією. Складіть їх стопкою на тарілку, при необхідності верхній маслянистий шар промокніть серветкою.
Коржі розріжте на порційні шматочки або поверніть їх для зручності в користуванні. Подайте блюдо на стіл в тандемі зі сметаною.
Смачного!