Салат, який підійде, як для повсякденного, так і для святкового столу. Складається він з невеликої кількості найпростіших продуктів, при цьому має досить незвичайний смак. Салат викладається шарами, які змащуються майонезом. Шар з маринованої цибулі і яблук надає страві різкі кисло-солодкі нотки, робить його дуже соковитим.
Інгредієнти:
- Цибуля – ½ шт.
- Яблуко (зелене кисло-солодке) – 1шт.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Оцет 6% – 1 ч.л.
- Печериці – 300 г
- Зелень (петрушка) – 20 г
- Яйця – 3 шт.
- Кукурудза консервована – 170 г
- Майонез – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Яблука очистіть від шкірки, м’якоть наріжте на дрібні шматочки. Ріпчасту цибулю очистіть, половину головки наріжте невеликими кубиками, додайте до яблук. Суміш заправте оцтом і гірчицею, присипте сіллю і меленим перцем, перемішайте, дайте постояти 5 хвилин. Оцет при бажанні можна замінити соком лимона.
Печериці наріжте на шматки середнього розміру, обсмажте в олії 5 хвилин до готовності і повного випаровування грибного соку. Гриби посоліть і поперчіть.
Яйця відварити «круто», очистіть, наріжте кубиками. Яйця викладіть на плоску тарілку нижнім шаром за допомогою формувального кільця. Змастіть їх майонезом, присипте сіллю і меленим перцем.
Консервовану кукурудзу з банки перекиньте в сито, щоб стік весь маринад. Потім помістіть її зверху на яйця, також покрийте майонезом.
На кукурудзу укладіть суміш яблук і цибулі, добре притисніть ложкою, змастіть майонезом.
Смажені гриби повністю остудіть, змішайте з нашаткованою свіжою петрушкою, викладіть наступним шаром.
Салату дайте 30 хвилин часу для просочення шарів. Для цього краще поставити його в холодильник, щоб він трохи охолов.
Зверху на грибному шарі зробіть негусто сітку з майонезу, подайте салат на стіл.
Смачного!