Таким способом будь-яка риба виходить соковита і дуже смачна. Готую так минтай, тріску, хек, камбалу, скумбрію і горбушу. Готується вона дуже просто і швидко, попередньо обсмажувати або відварювати нічого не потрібно. Додаю улюблені овочі, спеції і через 25 хвилин смачна страва готова.
Інгредієнти:
- 750 г тріски (5 шматків)
- 3 шт. помідори (невеликі)
- 2 шт. перець (солодкий середній)
- 1 шт. ріпчаста цибуля
- 1/2 шт. морква
- 7 зубчиків часнику
- 70 г вершкового масла
- 1 ст.л. рослинної олії
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
Цибулю нарізаємо півкільцями або пір’ям, як у мене. Зубчики часнику просто тиснемо ножем. Відправляємо все в сковороду в олію, трохи солимо і посипаємо улюбленими спеціями (у мене суха суміш аджика, в ній різний перець, коріандр, сушена зелень, хмелі-сунелі).
Моркву нарізаємо тонкими кружечками і розподіляємо на цибулі з часником.
Помідори подрібнюємо кружечками, додаємо на моркву, посипаємо сіллю і сумішшю аджики. Ця суміш чудово підходить і до риби, і до м’яса.
Солодкий перець нарізаємо на середні кубики і викладаємо в сковороду. Знову трохи солі і спецій.
Для страви підходить будь-яка риба. У мене заморожені стейки тріски. Рибу трохи розморожуємо, видаляємо все, що не подобається, промиваємо і викладаємо на овочеву подушку.
Зверху рибу посипаємо сіллю, спеціями. Додаємо шматочки вершкового масла на рибу і ще трохи олії на овочі. Накриваємо кришкою, ставимо на повільний вогонь і після того, як знизу почнеться шипіння, готуємо 25 хвилин. Воду в сковороду не додаємо.
Від овочів і риби виділяється сік, який перетворюється у смачний бульйон. Блюдо пахне чудово.
Готову рибу посипаємо петрушкою і відразу подаємо на стіл з улюбленим гарніром. Риба просочується соками від овочів, смаком овочів, вершкового масла і виходить соковита, ніжна і неймовірно смачна.
Смачного!!!