При такому способі ліплення пельменів тісто не треба розгортати в великий пласт і вирізати кружки. Внаслідок цього не залишаються залишки тіста, які треба збирати, зволожувати і знову розкатувати. Ліплю пельмені набагато простіше і для рук приємніше.
Порції близько 180 шт.
Час приготування 2,5 години
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна
- 1 шт. куряче яйце
- 4 ст.л. рослинної олії
- 900 г м’ясного фаршу
- 1 ст.л. без гірки солі
Приготування:
Для пельменів беру домашній фарш (свинина і яловичина), в ньому вже є сіль, мелений перець і багато цибулі. Додаю 80-90 мл холодної води і 3-4 хвилини перемішую. Накриваю і в холодильник.
У миску висипаємо борошно (3 склянки), посипаємо сіллю, розбиваємо яйце, вливаємо олію і теплу воду (250 мл). Борошно та воду відміряємо склянками об’ємом 250 мл.
Тісто замішуємо спочатку ложкою, потім перекладаємо на робочу поверхню з борошном (1 склянка).
Вимішуємо тісто руками, борошно все піде в тісто, руки і поверхня залишаться чистими. Я це тісто називаю «Чисті руки». Перекладаємо його в поліетиленовий пакет і залишаємо на 1 годину на столі.
Через 1 годину тісто стає гладким, піддатливим і в міру м’яким. З ним працювати одне задоволення. Вага тіста 1 кг.
Використовуючи цей спосіб, тісто не доведеться розгортати в великий пласт. Тісто ділимо на 4 частини. З однієї частини скачуємо ковбаску товщиною близько 2 см і нарізаємо на шматочки близько 1 см.
З шматочків формуємо шайбочки (сплющуємо з боків), потім розминаємо їх пальцями і злегка розгортаємо качалкою. Це швидкий процес і залишків тіста не залишається. Якщо я ліплю пельмені одна, то ковбаску з тіста і шматочки прикриваю пакетом або плівкою, щоб не підсохли. І по одній штуці ліплю пельмені.
На заготовки викладаємо фарш і ліпимо пельмені. Виходять невеликі пельмені.
У мене з такої кількості тіста виходить близько 180 пельменів. Якщо хочете пельмені більшого розміру, то з ковбаски нарізайте шматочки шириною по 1,5 см.
Смачного!!!