Нове

Куряче філе, тушковане з айвою і соєвим соусом

Простий рецепт страви з трьох основних інгредієнтів. Куряче філе виходить дуже ніжним і м’яким, з легкою кислинкою айви і характерною ноткою соєвого соусу. До того ж айва додає м’ясу птиці просто дивовижний аромат.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 г
  • Айва – 400 г (2 шт.)
  • Соєвий соус – 15 мл (1 ст. ложка)
  • Олія – ​​15 мл (1 ст. ложка)
  • Сіль – 0,25 ч. ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений – щіпка (за смаком)

Приготування:

Підготуйте всі інгредієнти. Якщо філе заморожене, заздалегідь дістаньте його з морозилки і розморозьте у відділі холодильника. Але краще використовувати свіже філе – так воно буде соковитіше в готовому вигляді.

Розріжте на дві половини і видаліть насінну коробочку. Наріжте половинки айви тонкими шматочками невеликого розміру.
Розігрійте олію в сковороді і викладіть в нього айву. На маленькому вогні обсмажте 3-4 хвилини, помішуючи.

Тим часом куряче філе наріжте невеликими шматочками і відправте до обсмаженої айві.

Влийте соєвий соус. За смаком приправте меленим чорним перцем і сіллю, з огляду на солоність соусу. Перемішайте і готуйте на середньому вогні 3 хвилини, помішуючи.

Влийте 50 мл води. Зробіть маленький вогонь і тушкуйте 7-10 хвилин під кришкою.

Цього часу буде досить, щоб м’ясо і айва приготувалися.

Відразу подавайте курку з айвою до столу самостійно або з будь-яким гарніром, наприклад з тушкованими овочами, кашами, вареними макаронами, або з салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

Нове

Популярне