Нове

Картопля по-іспанськи з куркою з особливим соусом

Картопля по-іспанськи з куркою з особливим соусом

Це дивовижне блюдо зі звичайнісіньких продуктів здатне підкорити з першого ж шматочка. Воно неодмінно порадує сім’ю і обов’язково здивує гостей своїм особливим смаком. Використовуючи цей рецепт можна з простих продуктів приготувати справжній шедевр, який може поповнити список улюблених страв.

Готується курка з картоплею досить просто, проте блюдо має деякі нюанси і секретні інгредієнти, які і надають звичайним продуктам дивовижний смак і аромат.

Візьмемо картоплю – 4 – 6 великих бульб, 3 – 4 курячі стегенця, розділивши стегенця та ніжки, цибулю, молоду моркву приблизно 200 – 300 грамів, часник – кілька зубків, зелень петрушки.

Також нам потрібна натуральна оливкова олія – 6 – 7 столових ложок і масло вершкове – приблизно 50 грамів, мелений орегано – чайна ложка без гірки, трохи розмарину, мелений чорний перець і сіль – за смаком, соус чилі солодкий – третину склянки, соєвий соус – 3 столові ложки, сік лимона – 2 столові ложки. Також додамо по 1 столовій ложці готової гірчиці і коричневого цукру, а секретним інгредієнтом тут є натуральний мед, який ми візьмемо в кількості половини склянки.

У миску наливаємо оливкову олію (3 – 4 ложки), вона повинна мати кімнатну температуру. Додаємо до неї мелений чорний перець, орегано, розмарин і сіль, ретельно вимішуємо, складаємо в миску шматки курки, добре перемішуємо, щоб кожен шматочок був змазаний з усіх боків. Миску накрити плівкою і залишимо на столі для маринування.

Дрібну моркву очищаємо. Якщо вона велика, нарізаємо її брусочками. Цибулю шаткуємо довільно, подрібнюємо часник і зелень. Картоплю очищаємо і нарізаємо шматками досить великого розміру.

Розігріваємо сковороду, наливаємо кілька ложок рослинної (оливкової) олії, додаємо вершкове масло, і як тільки воно розтане, відразу ж викладаємо шматки курки разом із залишками маринаду, обсмажуючи їх з двох сторін до легкої золотистої скоринки. Обсмажену курку виймаємо в миску і тримаємо в теплому вигляді.

Далі на сковороду викладаємо нарізану цибулю, швидко обсмажуємо, після чого відразу додаємо молоду моркву і картоплю, часник і зелень, смажимо приблизно 10 хвилин при середньому нагріванні, часто перемішуючи.

В іншій невеликій сковороді розігріваємо мед, додаємо соус чилі, сік лимона, соєвий соус, гірчицю і цукор. Нагрівання повинно бути слабким, щоб всі компоненти максимально розкрили свій смак. Доводимо соус до кипіння.

Зверху на обсмажені овочі укладаємо шматки курки, поливаємо всі продукти приготованим соусом. Ставимо сковороду (або форму для запікання) в прогріту духовку. Температура 200 градусів, час приготування 40 – 45 хвилин. Якщо курка або овочі почнуть сильно засмажуватись, потрібно накрити сковорідку фольгою. Важливо кілька разів за час приготування поливати курку і овочі соусом з сковороди.

Готову страву слід подавати з м’яким білим хлібом і овочевим салатом.

Смачного!

Нове

Популярне