Нове

Пекінська капуста з медом і соєвим соусом в духовці

Пропонуємо цікавий рецепт приготування пекінської капусти. Зазвичай пекінську капусту використовують у сирому вигляді для приготування різних салатів, в даному рецепті капусту запікаємо в духовці під пікантним соусом. Овоч ріжеться великими шматками, змащується соусом, присипається травами. Качан вибирайте щільний, невеликого розміру і акуратної форми.

Запікається капуста дуже швидко, має приголомшливий аромат і пікантний смак з солодкими нотками за рахунок меду, виходить соковитою і смачною. Страву можна подавати на стіл як гарнір до м’яса або риби, а також в якості закуски.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 0,5 качана
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Рідкий мед – 1 ч.л.
  • Прованські трави або орегано – 1 ч.л.
  • Сіль, паприка, чорний перець – за смаком

Приготування:

З пекінської капусти зніміть верхні листочки. Качан ближче до основи, де листочки більш щільні, наріжте великими шайбами ​​шириною 3-4 см. Верхні листки при цьому притримуйте, щоб вони не розпалися. Для більшої надійності шматки з декількох сторін можна скріпити зубочистками, так вони точно не розпадуться під час запікання. М’які тонкі листочки не знадобляться, їх можна пустити на салат.

Окремо приготуйте пікантний соус для змазування капусти. У глибоку ємність влийте соєвий соус і рослинну олію, додайте рідкий мед. Суміш ретельно перемішайте, максимально розчиняючи мед в рідкій основі.

Капусту перекладіть на деко, застелене пергаментом. Отриманим соусом змастіть кожен шматок капусти. Соус який залишився просто вилийте на шматки.

Зверху капусту присипте паприкою, сіллю і сушеними травами, відмінно підійде орегано або прованські трави.

Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину помістіть деко з вмістом. Запікайте капусту наступні 20 хвилин до готовності. Вона повинна зменшитися в обсязі.

Готову капусту остудіть, видаліть зубочистки, перекладіть на тарілку, подайте на стіл.

Нове

Популярне