Пропонуємо цікавий рецепт приготування пекінської капусти. Зазвичай пекінську капусту використовують у сирому вигляді для приготування різних салатів, в даному рецепті капусту запікаємо в духовці під пікантним соусом. Овоч ріжеться великими шматками, змащується соусом, присипається травами. Качан вибирайте щільний, невеликого розміру і акуратної форми.
Запікається капуста дуже швидко, має приголомшливий аромат і пікантний смак з солодкими нотками за рахунок меду, виходить соковитою і смачною. Страву можна подавати на стіл як гарнір до м’яса або риби, а також в якості закуски.
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 0,5 качана
- Соєвий соус – 2 ст.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Рідкий мед – 1 ч.л.
- Прованські трави або орегано – 1 ч.л.
- Сіль, паприка, чорний перець – за смаком
Приготування:
З пекінської капусти зніміть верхні листочки. Качан ближче до основи, де листочки більш щільні, наріжте великими шайбами шириною 3-4 см. Верхні листки при цьому притримуйте, щоб вони не розпалися. Для більшої надійності шматки з декількох сторін можна скріпити зубочистками, так вони точно не розпадуться під час запікання. М’які тонкі листочки не знадобляться, їх можна пустити на салат.
Окремо приготуйте пікантний соус для змазування капусти. У глибоку ємність влийте соєвий соус і рослинну олію, додайте рідкий мед. Суміш ретельно перемішайте, максимально розчиняючи мед в рідкій основі.
Капусту перекладіть на деко, застелене пергаментом. Отриманим соусом змастіть кожен шматок капусти. Соус який залишився просто вилийте на шматки.
Зверху капусту присипте паприкою, сіллю і сушеними травами, відмінно підійде орегано або прованські трави.
Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину помістіть деко з вмістом. Запікайте капусту наступні 20 хвилин до готовності. Вона повинна зменшитися в обсязі.
Готову капусту остудіть, видаліть зубочистки, перекладіть на тарілку, подайте на стіл.