Я дуже люблю різні пироги з готового листкового тіста. Головне в таких пирогах начинка, а проблем з тістом ніяких. Сьогодні у мене листковий пиріг з картоплею і фаршем. Смачно, ситно, недорого і просто. Пиріг з картоплею і фаршем можна взяти з собою на роботу, в дорогу і ситно перекусити дома.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 250 г
- Фарш – 300 г
- Картопля – 300 г
- Сметана – 70 г
- Цибуля – 1 шт
- Сіль
- Спеції
- Зелень
Приготування:
Готуємо начинку для пирога. 300 г фаршу обсмажуємо на сковороді пару хвилин. Потім до фаршу додаємо подрібнену цибулю і смажимо ще хвилин 5 періодично помішуючи.
300 г картоплі нарізаємо на дрібні кубики і додаємо до фаршу. Туди ж 2-3 ст. л бульйону або води. Тушкуємо все разом до напівготовності картоплі. В процесі посолити і додати спеції.
Коли картопля трохи протушкується додаємо 70 г сметани і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
В кінці додаємо подрібнену зелень, перемішуємо і начинка для пирога готова.
Заздалегідь разморожуємо 250 г листкового тіста (будь-якого, у мене бездріжджове). Тісто розгортаємо.
На одну частину тіста викладаємо начинку, трохи відступаючи від країв.
Другою частиною тіста накриваємо начинку і скріплюємо добре краї, щоб начинка не випала.
Пиріг перекладаємо на деко, змащуємо яйцем, робимо невеликі надрізи зверху.
Я посипала пиріг кунжутом. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 30 хвилин.
Готовий листковий пиріг з картоплею і фаршем трохи охолоджуємо і кличемо всіх до столу.
Пиріг дуже ситний і стане хорошим перекусом для всієї родини. Смачно і просто. Готувати пиріг з готового листкового тіста одне задоволення.
Смачного!