Нове

Смажена риба в картопляному клярі

Незвичайний і цікавий варіант смаження риби в картопляному клярі. Рибне філе ріжеться на шматки і маринується в спеціях. Кляр готується з картопляної стружки, доповненої сметаною, яйцем і борошном. Картопляна суміш повністю огортає рибу, це дозволяє при смаженні зберегти всі соки всередині, роблячи рибу дуже соковитою і м’якою.

Інгредієнти:

  • Риба – 500 г
  • Картопля – 400 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Приготування:

Свіжоморожену рибу розморозити, краще не до кінця, так її буде зручніше обробити. Для рецепта підійде будь-яка риба з мінімальною кількістю кісток, наприклад, хек або минтай.

Дві рибні тушки розділіть на окремі філейні частини. Видаліть хребет і кістки, зніміть шкірку. Філе наріжте невеликими порційними шматочками, складіть в глибоку ємність, присипте сіллю і меленим перцем, перемішайте.

Рибу відставте в сторону, в цей час підготуйте картопляне тісто. Картоплю очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці. Картопляну стружку відіжміть від соку, помістіть в глибоку ємність, додайте сметану, вбийте яйце, перемішайте.

Всипте необхідну кількість борошна, сіль за смаком, перемішайте, одержуючи не дуже густе тісто.

Кожен шматок риби запаніруйте в борошні з усіх боків.

Сковороду розігрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію покладіть 0,5-1 ст.л. тіста, формуючи кілька плоских коржів.

Зверху на кожен коржик викладіть по одному шматочку риби.

На рибу вилийте невелику кількість тіста, повністю покриваючи шматочки.

Смажте вироби на невеликому вогні по 5 хвилин з кожного боку, щоб риба всередині повністю приготувалася. Сковороду прикрийте кришкою.

Готову страву подайте на стіл в теплому вигляді, можна доповнити його будь-яким соусом.

Нове

Популярне