Рецепт ледачих пиріжків швидкого приготування. Тут не потрібно замішувати тісто, для цього використовуємо звичайний тонкий лаваш. В якості начинки беремо м’ясний фарш, для соковитості і аромату змішуємо його з цибулею, часником і сметаною. Пиріжки виходять дуже соковитими всередині, з хрусткою рум’яною скоринкою зовні. Рецепт завжди виручить, коли потрібно швидко перекусити, а немає часу на приготування.
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Фарш – 300 г
- Цибуля – ½ шт.
- Молоко – 2-3 ст.л.
- Сметана – 1 ст.л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – 1 / 3 ч.л.
- Перець – за смаком
Приготування:
Підготуйте м’ясну начинку для пиріжків. Цибулю і часник натріть на тертці або перебийте блендером в пюре. Подрібнену цибулю і часник перекиньте в фарш. Додайте сметану, сіль і мелений перець за смаком, ретельно перемішайте до однорідності. Якщо фарш вийде дуже густим, влийте трохи молока. М’який фарш буде легше намазати на лаваш.
Один тонкий лаваш розріжте на 4-5 однакових смужок, викладіть на рівну поверхню. Кожну смужку змастіть м’ясним фаршем, охоплюючи трохи більше половини лаваша.
Лаваш з начинкою скрутіть, отримуючи трикутник, після поверніть його до кінця лаваша.
Таким чином виконайте з іншими екземплярами.
Викладіть заготовки на деко, змастіть їх поверхню сметаною. Завантажте пиріжки на середню полицю розігрітої духовки, запікайте 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Поверхня пиріжків повинна злегка підрум’янитися, а м’ясний фарш всередині повністю приготуватися.
Пиріжки подайте на стіл в теплому вигляді.
Смачного!