Нове

Курячі стегна в кефірі – експрес рецепт для зайнятих господинь

Для приготування такої курки буде потрібно всього 3 простих продукти (плюс спеції і сіль). Курку запікаю в духовці відкритим способом, і вона завжди виходить неймовірно ніжна і смачна. Щоб надати їй гарний апетитний колір, використовую дуже простий прийом.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курки
  • 1 шт. ріпчаста цибуля
  • 500 мл кефіру
  • 1 ч.л. паприки
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Посипаємо стегна сіллю, меленим перцем і викладаємо в миску.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям, тиснемо рукою на дошці до виділення соку і відправляємо до курки.

Вливаємо кефір (у мене 3,2%).

Ще трохи зверху солимо і перчимо. Добре перемішуємо, накриваємо і відправляємо в холодильник на 4 години (краще залишити на ніч). Маринад складається всього з 2 продуктів.

Виймаємо стегна з кефіру і викладаємо у форму (цибулю не використовуємо).

Щоб при запіканні у курки вийшла яскрава апетитна скоринка, посипаємо її солодкою паприкою і за допомогою кисті розподіляємо по всій поверхні шматочків. Ставимо в духовку при 180 градусів на 40 хвилин.

Блюдо пахне приголомшливо. Ось така красива і соковита курка виходить.

Готову курку перекладаємо на тарілку і відразу подаємо з улюбленим гарніром. За рахунок кефіру і цибулі курка стає неймовірно ніжна і смачна.

Смачного!!!

Нове

Популярне