Сьогодні готую картопляний пиріг з куркою і грибами. Відмінний варіант, коли набридло думати, чим же нагодувати сім’ю. Ситний, простий і смачний пиріг на ніжному картопляному тісті і з улюбленою начинкою багатьох – курка з грибами. Пиріг можна приготувати на обід, зручно взяти з собою в якості перекусу на роботу або в дорогу.
Інгредієнти:
- Картопля – 400 г (в мундирі)
- Курка варена – 250 г
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Печериці – 200 г
- Борошно – 180-200 г
- Сметана – 200 г (або вершки 10%)
- зелень
- сіль
- Перець чорний молотий
Приготування:
Готуємо картопляне тісто для пирога. Відварюємо в мундирі 400 г картоплі. Остужаємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Картоплю солимо, перчимо, додаємо 1 яйце і перемішуємо.
До картоплі додаємо 180-200 г борошна. Додаємо частинами і замішуємо тісто. У мене тісто трохи липнуло до рук, сильно забивати його борошном не стала.
Готове картопляне тісто прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Готуємо начинку для пирога. Подрібнюємо 1 цибулину, обсмажуємо на розігрітій сковороді 2 хвилини.
Нарізаємо 200 г печериць і додаємо до цибулі. Смажимо цибулю з грибами до готовності. В процесі посолити і поперчити.
Нарізаємо дрібно варену курку і відправляємо в сковорідку. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин.
Тепер додаємо подрібнену зелень і все перемішуємо. Начинка для пирога готова.
Тісто дістаємо з холодильника і робимо основу для пирога з бортиками. Пиріг я пекла в формі 22 см, можна сміливо використовувати 24 см.
На основу перекладаємо рівномірно начинку.
Готуємо заливку для пирога. Для цього збиваємо вінчиком 2 яйця, 200 г сметани (або вершки 10%), сіль і спеції за смаком.
Заливку виливаємо рівномірно на начинку. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 30-35 хвилин.
Дуже смачний, тісто ніжне, начинка соковита і ситна. Відмінний варіант нагодувати всю сім’ю.
Смачного!