Нове

Картопляний пиріг з куркою і грибами. Коли не знаєш, чим нагодувати сім’ю

Сьогодні готую картопляний пиріг з куркою і грибами. Відмінний варіант, коли набридло думати, чим же нагодувати сім’ю. Ситний, простий і смачний пиріг на ніжному картопляному тісті і з улюбленою начинкою багатьох – курка з грибами. Пиріг можна приготувати на обід, зручно взяти з собою в якості перекусу на роботу або в дорогу.

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 г (в мундирі)
  • Курка варена – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Борошно – 180-200 г
  • Сметана – 200 г (або вершки 10%)
  • зелень
  • сіль
  • Перець чорний молотий

Приготування:

Готуємо картопляне тісто для пирога. Відварюємо в мундирі 400 г картоплі. Остужаємо, очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Картоплю солимо, перчимо, додаємо 1 яйце і перемішуємо.

До картоплі додаємо 180-200 г борошна. Додаємо частинами і замішуємо тісто. У мене тісто трохи липнуло до рук, сильно забивати його борошном не стала.

Готове картопляне тісто прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Готуємо начинку для пирога. Подрібнюємо 1 цибулину, обсмажуємо на розігрітій сковороді 2 хвилини.

Нарізаємо 200 г печериць і додаємо до цибулі. Смажимо цибулю з грибами до готовності. В процесі посолити і поперчити.

Нарізаємо дрібно варену курку і відправляємо в сковорідку. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин.

Тепер додаємо подрібнену зелень і все перемішуємо. Начинка для пирога готова.

Тісто дістаємо з холодильника і робимо основу для пирога з бортиками. Пиріг я пекла в формі 22 см, можна сміливо використовувати 24 см.

На основу перекладаємо рівномірно начинку.

Готуємо заливку для пирога. Для цього збиваємо вінчиком 2 яйця, 200 г сметани (або вершки 10%), сіль і спеції за смаком.

Заливку виливаємо рівномірно на начинку. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 30-35 хвилин.

Дуже смачний, тісто ніжне, начинка соковита і ситна. Відмінний варіант нагодувати всю сім’ю.

Смачного!

Нове

Популярне