Багато разів ділилася простими рецептами приготування м’яса з овочами в духовці. Ці страви вимагають мінімум часу на підготовку, оскільки продукти просто нарізаю, відправляю на деко або в глиняний горщик і запікаю. Всі продукти можна просто перемішати або викласти шарами. Сьогодні буде ще один простий спосіб приготування курячого філе або будь-якого іншого м’яса з невеликою кількістю інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 800 г філе курячої грудки
- 2 шт. цибулі
- 2 шт. помідори
- 150 г сметани
- 70 г сиру (твердий)
- 2 ст.л. рослинної олії
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
Форму (22 х 30 см) змащуємо олією (1 ст. л.) і викладаємо нарізану цибулю (півкільця або пір’я).
У миску викладаємо нарізане на середні шматочки філе грудки, додаємо олію (1 ст. л.), сіль і улюблені спеції (у мене суха суміш аджика, сушений часник і солодка паприка). Перемішуємо. Філе грудки можна замінити на філе стегна або будь-яке інше м’ясо.
Підготовлене філе рівним шаром розміщуємо на цибулі.
Помідори нарізаємо на кружечки і викладаємо на куряче філе.
Додаємо зверху сметану і змащуємо все пензликом. Трохи солимо і посипаємо сумішшю аджики. Ставимо форму в духовку при 180 градусах і запікаємо 30 хвилин.
При запіканні від овочів і курки будуть виділятися соки, за рахунок цього блюдо вийде соковитим. Блюдо вже пахне чудово.
Щоб додати більше вершкового смаку, посипаємо натертим сиром. Багато сиру не додаємо, досить буде 70 г. Ставимо в духовку ще на 10 хвилин при 200 градусах.
Готове куряче філе з овочами виймаємо, посипаємо зеленню і відразу подаємо на стіл з улюбленим гарніром. Грудка виходить дуже ніжна і соковита. Це дуже смачне і ароматне блюдо.
Смачного!!!