Для страви вибираються невеликі плоди, які нарізаються в формі віяла і бланшуються у воді. Для панірування використовуються яйця і кукурудзяна мука. Завдяки кукурудзяному борошну, баклажани здобувають хрустку золотаву скоринку, що робить їх схожими на банани. Блюдо виглядає на столі досить незвично, викликає величезне бажання до дегустації.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно кукурудзяне – 200 г
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Баклажани промийте, розріжте уздовж на дві частини. Потім на кожній половинці зробіть чотири поздовжніх розрізи. Якщо використовуєте великий плід, можна зробити шість розрізів.
Підготовлені баклажани помістіть в каструлю з киплячою водою, посоліть. Баклажани бланшуйте не більше 5 хвилин, після овоч перекладіть в друшляк, щоб стекла вся рідина.
В окремій ємності приготуйте кляр. Яйця вбийте в ємність, присипте сіллю і меленим перцем, розколотіть віночком. Баклажани трохи остудіть, після опустіть в яєчну суміш.
Потім вироби запаніруйте в кукурудзяній муці з двох сторін. Зайвий шар борошна струсіть.
На плиті нагрійте сковороду з достатньою кількістю олії. У гаряче олію опустіть заготовки.
Смажте їх на високому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Оскільки баклажани вже готові, довго смажити їх не потрібно, важливо, щоб схопився верхній шар.
Готові баклажани викладіть на серветку, прибираючи зайву олію. Подайте їх на стіл в тандемі з соусом. Для соусу змішайте сметану з часником і подрібненим кропом. Замість сметани можна використовувати майонез.
Смачного!