Нове

Кабачки, тушковані в сметані по-сербськи

Кабачки по-сербськи – ситне блюдо для сімейного обіду, яке можна подати на стіл, як гарнір, закуску або як доповнення до гарніру. Пряні запечені часточки заливаються сметанним соусом і тушкуються в сковороді. Соус, просочуючи кабачки, робить їх дуже м’якими, ніжними, з вершковим смаком. Нова подача звичних кабачків завжди урізноманітнює ваш стіл.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л.
  • Сушена петрушка – 1 ч.л.
  • Сушений базилік – 0,5 ч.л.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • Вода – 100 мл.
  • Сметана – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика
  • Кріп свіжий – 20 г
  • Сіль, мелений перець – за смаком

Приготування:

Кабачки сорту цукіні, промийте, розріжте на дві поздовжні частини, потім наріжте часточками шириною 5 мм, помістіть в глибоку ємність.

Окремо приготуйте маринад. У піалочку влийте рослинну олію, всипте сухі трави, солодку паприку, чорний перець і сіль, перемішайте.

Пряний маринад вилийте на кабачки, перемішайте.

Кабачки викладіть на деко в один шар, завантажте в розігріту до 220 градусів духовку.

Запікайте кабачки 15 хвилин. При бажанні можна використовувати режим гриль.

У цей час приготуйте сметанний соус. У сметану вбийте яйце, додайте борошно. Зубчики часнику подрібніть під пресом, свіжий кріп дрібно наріжте ножем, додайте в соус.

Влийте в соус воду, роблячи суміш рідшою, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте віночком.

Кабачки після запікання перекладіть в сковороду, залийте сметанним соусом, перемішайте.

Після кипіння вогонь знизьте до мінімального, кабачки тушкуйте до загустіння близько 3-5 хвилин, часто перемішуючи.

Готову страву перекладіть в тарілку, прикрасьте зеленню, подайте на стіл.

Смачного!

Нове

Популярне