Кабачки по-сербськи – ситне блюдо для сімейного обіду, яке можна подати на стіл, як гарнір, закуску або як доповнення до гарніру. Пряні запечені часточки заливаються сметанним соусом і тушкуються в сковороді. Соус, просочуючи кабачки, робить їх дуже м’якими, ніжними, з вершковим смаком. Нова подача звичних кабачків завжди урізноманітнює ваш стіл.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Рослинна олія – 3 ст.л.
- Сушена петрушка – 1 ч.л.
- Сушений базилік – 0,5 ч.л.
- Паприка – 0,5 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
Для соусу:
- Вода – 100 мл.
- Сметана – 200 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст.л.
- Часник – 2 зубчика
- Кріп свіжий – 20 г
- Сіль, мелений перець – за смаком
Приготування:
Кабачки сорту цукіні, промийте, розріжте на дві поздовжні частини, потім наріжте часточками шириною 5 мм, помістіть в глибоку ємність.
Окремо приготуйте маринад. У піалочку влийте рослинну олію, всипте сухі трави, солодку паприку, чорний перець і сіль, перемішайте.
Пряний маринад вилийте на кабачки, перемішайте.
Кабачки викладіть на деко в один шар, завантажте в розігріту до 220 градусів духовку.
Запікайте кабачки 15 хвилин. При бажанні можна використовувати режим гриль.
У цей час приготуйте сметанний соус. У сметану вбийте яйце, додайте борошно. Зубчики часнику подрібніть під пресом, свіжий кріп дрібно наріжте ножем, додайте в соус.
Влийте в соус воду, роблячи суміш рідшою, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте віночком.
Кабачки після запікання перекладіть в сковороду, залийте сметанним соусом, перемішайте.
Після кипіння вогонь знизьте до мінімального, кабачки тушкуйте до загустіння близько 3-5 хвилин, часто перемішуючи.
Готову страву перекладіть в тарілку, прикрасьте зеленню, подайте на стіл.
Смачного!