Готуємо легкий салат-закуску з овочів. Компоненти викладаються шарами на плоскій тарілці, просочуються часниковим соусом на майонезній основі. В результаті виходить овочевий торт, який апетитно і оригінально виглядає на столі. У сезон овочів салат стане незамінним корисним доповненням до гарнірів і м’ясних страв. Незважаючи на овочевий склад, салат виходить досить ситним.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Петрушка – 30 г
- Майонез – 3 ст.л.
- Часник – 2 зубчика
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Баклажани наріжте тонкими кружечками шириною не більше 5 мм, обсмажте їх в олії з двох сторін до готовності.
Цибулю і моркву очистіть, цибулю наріжте тонкими четвертинками, моркву натріть на великій тертці. Спочатку в олії обсмажте цибулю до напівпрозорості, після додайте в сковороду моркву. Овочі пасеруйте в олії до м’якості 5 хвилин, періодично перемішуючи, приправте сіллю і перцем.
Смажені баклажани, промокніть серветками, позбавляючи їх від олії. Після перекладіть на плоске блюдо в кілька рядів, посоліть. У майонез додати подрібнений часник, перемішайте. Отриманий соус помістіть в кондитерський мішок. На баклажанах зробіть густу сітку з соусу.
Зверху рівним шаром викладіть морквяно-цибульну суміш, також змастіть майонезним соусом.
Помідори наріжте тонкими кружечками, укладіть наступним шаром, покрийте майонезом.
Петрушку промийте, висушіть, наріжте ножем, присипте нею помідори.
Салат готовий до подачі на стіл.
Смачного!