Білий вершковий соус підійде як до риби, так і до м’яса і багатьох салатів. Цей соус складається з масла, борошна і молока, може використовуватися як самостійний соус, а також як основа для інших соусів. Дуже добре підходить до лазіння, до Жульєна і інших страв.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 75 г;
- Борошно 75 г;
- Молоко 500 мл;
- Сіль 1/2 ч. л;
- Чорний перець 1/2 ч. л;
- Мелений коріандр 1/2 ч. л.
Приготування:
- У невелику каструльку або сотейник відправляю вершкове масло і ставимо на плиту розтоплювати. Розтоплюю масло помішуючи віночком.
- Всипаю борошно і розмішую до однорідної маси.
- Потім поступово вливаю молоко і перемішую. Потрібно щоб вийшла густа маса.
- Тепер кладу сіль, перець і мелений коріандр. Взагалі, в класичному рецепті є мускатний горіх, але мені чомусь він не подобається, тому я його не кладу.
- Тепер потрібно трохи поварити на слабкому вогні до загустіння.
Смачного!